VLAJKOVAC I ŠUŠARA BLISTAJU: Grad Vršac nagradio najuređenija sela

J. J. BALjAK

26. 09. 2020. u 15:27

TAKMIČENjEM za nauređenije selo, koje se organizuje već tri godine, Grad Vršac podstiče meštane da se sami uključe u uređenje svojih sela, kako bi sebi stvorili lepše mesto za život i uticali na razvoj seoskog turizma.

ВЛАЈКОВАЦ И ШУШАРА БЛИСТАЈУ: Град Вршац наградио најуређенија села

Foto: J. J. Valjak

Takmičenje je podeljeno u dve kategorije – sela sa više i manje od hiljadu stanovnika. U konkurenciji 22 naseljena mesta, pobedu su ove godine odneli Vlajkovac i Šušara. Kao nagradu, tamošnje Mesne zajednice dobile su traktor-kosilice.

- Sada ćemo još lakše moći da održavamo travnjake, stadion, park, školsko dvorište i druge javne površine. Inače, naše selo je specifično po tome, što ne koristimo programe javnih radova, već taj posao, uz naš nadzor, rade meštani koji primaju socijalnu pomoć – kaže Toni Fodor, predsednik MZ Šušara.

Foto: J. J. Valjak

Drugoplasirana sela – Gudurica i Ritiševo dobila su trimere, a treći po uređenosti – Pavliš i Mesić zelenilo u vrednosti 50.000, odnosno 30.000 dinara.

- Ovo takmičenje pokazuje da zajedničkim angažovanjem svako selo može da bude uređeno. To značajno utiče i na imidž države, posebno kada je razvoj seoskog turizma u pitanju, jer smatram da ni jedno selo u Austriji, Nemačkoj ili Mađarskoj ne mora da bude lepše od nekog sela u Srbiji – istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Stručni žiri je ocenio i da je domaćinstvo porodice Doban iz Markovca imalo najlepše dvorište.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!