OTAC I SIN NA RESPITARORU, BORE SE ZA ŽIVOT: Epidemiološka situacija u Sremskom okrugu

S. Kostić

13. 07. 2020. u 17:09

ОТАЦ И СИН НА РЕСПИТАРОРУ, БОРЕ СЕ ЗА ЖИВОТ: Епидемиолошка ситуација у Сремском округу

AP photo

GRAD Sremska Mitrovica od ponedeljka uveo je vanrednu situaciju i to kako kaže za ''Novosti'' Branislav Nedimović član Republičkog kriznog štaba iz preventivnih razloga, odnosno zbog blizine Šapca koji je označen kao žarište.

Novom odlukom na području Grada Sremska Mitrovica ograničen je broj ljudi u zatvorenom prostoru na pet kao i na otvorenom odnosno na četiri kvadratna mestra po jedna osoba. Zabranjeno je organizovanje svadbi, rođendana... Ograničava se rad ugostiteljskih  objekata do 23 sata u narednih desetak dana. 

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici u kojoj se leče iz svih sedam opština iz ovog okruga na Infektivnom odeljenju nalazi se blizu 100 osoba inficiranih virusom korona.

- Mi trenutno imamo osam osoba koje su na respiratoru sa težom kliničkom slikom. Od toga troje je iz Sremske Mitrovice, po dvoje iz Stare Pazove i Pećinaca i jedno iz Inđije. Ovo nas veoma zabrinjava, osobe na respiratoru, što ukazuje da je infekcija jaka. Od troje iz Sremske Mitrovice dvoje su otac i sin, koji su se inficirali na nedavno održanoj jednoj manifestaciji – kaže Nedimović koji apeluje na građane da se odgovorno ponašaju i poštuju preventivne mere.

Foto: N. Fifić


Nedimović kaže da u Opštoj bolnici ima 20 respiratora na raspolaganju te da još nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj na području ovog okruga, otkako je počeo da se povećava broj inficiranih.

- Trenutno u celom sremskom okrugu ima 170 osoba kod kojih je potvrđen virus kovid. Što se tiče Sremske Mitrovice u subotu je bilo šest a u nedelju tri pozitivna pacijenta, tako da situacija nije alarmantna, sada imamo ukupno 74 pozitivnih na korona virus.- kaže Nedimović.

Bolnica nije u potpunosti prevedena u kovid status, tako da je jedan deo ostao za lečenje pacijenata koji nisu bolesni od korone virusa, a prebačeni su i bolesnici iz Šabačke bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sky

13.07.2020. 23:15

I u Sapcu su uvedene mere pa cak i kafici rade samo do 20h ali "pametnjakovici" koji ne mogu da sede kuci i sa porodicom idu u Bogatic i tamo prave zurke posto tamo radi sve normalno celu noc.