„NIKOLA BRAŠOVAN“ ZA TRI DAME: U Vršcu uručene nagrade zaslužnim prosvetarima

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

27. 01. 2024. u 17:12

NA Svetosavskoj akademiji u Vršcu, održanoj u NP „Sterija“, po 21. put zaredom dodeljene su prestižne nagrade „Nikola Brašovan“ najuspešnijim prosvetnim radnicima.

„НИКОЛА БРАШОВАН“ ЗА ТРИ ДАМЕ: У Вршцу уручене награде заслужним просветарима

Foto: Grad Vršac

Ovogodišnji laureati su Ružica Perović, profesorka razredne nastave u OŠ „Jovan Sterija Popović“, Dušica Ćirin, profesorka srpskog jezika i književnosti u Poljoprivrednoj školi Vršac, kao i Marijana Golomeić, profesorka latinskog jezika u Gimnaziji „Borislav Petrov Braca“.

Nagrade im je uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, nakon čega su se njihovi đaci spontano smenjivali na bini kako bi im čestitali i uručili cveće. To potvrđuje da su sve tri dame zasluženo dobile nagradu koja nosi ime uglednog jugoslovenskog pedagoga rodom iz Vršca.

Domaćin ovogodišnje svečanosti bila je OŠ „Mladost“, čiji su đaci pre i nakon uručenja izveli prigodan program posvećen najvećem srpskom prosvetitelju.

Sledeće godine, domaćin ove značajne manifestacije biće Poljoprivredna škola Vršac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis