NADMETANJE NA 64 POLJA: Šahovski turnir dece „Šahu škole“ sutra u Novom Sadu

Lj.P.

09. 12. 2023. u 12:11

TURNIR dece u šahu „Šah u škole“, sa tridesettrogodišnjom tradicojom, u Novom Sadu će u nedelju, 10. decembra okupiti male šahiste iz čitave Vojvodine, Beograda, Zemuna, Batajnice i Bijeljine, da pokažu svoje umeće sa crnim i belim figurama na 64 polja.

НАДМЕТАЊЕ НА 64 ПОЉА: Шаховски турнир деце „Шаху школе“ сутра у Новом Саду

FOTO: Sahovski savez Novog Sada

Organizatori su Šahovski klub „Dnevnik“ i Dečji šahovski klub „Kapablanka 1992“, u saradnji sa Šahovskim savezom Novog Sada i Novosadskim šahovskim klubom , uz podršku Šahovskog saveza Vojvodine.

Takmičenje će se održati u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“, Futoški put 25a u Novom Sadu, otvaranje je u 10 sati, a odmah zatim počinje prvo kolo. Turnir će otvoriti Aleksandar Inđić, prvak Srbije u šahu.

Turnir će se, prema rečima Željka Medara, organizatora, igrati u kategorijama, devojčice i dečaci od petog do osmog razreda, i devojčice i dečaci od drugog do četvrtog razreda. U najmlađoj grupi, prvaci i predškolci, igraće zajednog, a za devojčice su predviđene posebne nagrade.

Pobednici po grupama biće nagrađeni peharima, najuspešniji medaljama i šahovskom literaturom. Igraće se sedam kola po Švajcarskom sistemu, tempo igre je 15 minuta po igraču za celu partiju, s tim da se u najmlađoj grupi može krenuti bez sata i kasnije ga upotrebiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)