DONACIJE IZ KOREJE: Kikindska bolnica dobila dva inkubatora i dva pacijent-monitora

R. Š.

05. 12. 2023. u 08:30

OPŠTE bolnice u Kikindi, Paraćinu i Gornjem Milanovcu, kao i Dom zdravlja u Topoli, dobili su donaciju medicinske opreme koju je obezbedila Vlada Republike Koreje, u saradnji sa Fondacijom princeze Katarine Karađorđević.

ДОНАЦИЈЕ ИЗ КОРЕЈЕ: Кикиндска болница добила два инкубатора и два пацијент-монитора

Foto: Opšta bolnica Kikinda

Vrednost opreme je 3,8 miliona dinara, obuhvata dva kombija, šest inkubatora i dva monitora za pacijente, a kikindska bolnica dobila je dva inkubatora (stacionarni i transportni) i dva pacijent-monitora.

- Ovo je od ogromnog značaja za unapređenje rada Službe za neonatologiju - objasnila je dr Vesna Tomin, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice.

Foto: Opšta bolnica Kikinda

Inače, svečanao uručenje opreme organizovano je u Belom Dvoru, u Beogradu, u prisustvu direktora zdravstvenih ustanova i predstavnika Ministarstva zdravlja, te prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i princeze Katarine, i ambasadora Republike Koreje u Srbiji Li Đeunga.

- Ovo je samo jedan od humanitarnih programa koje naša zemlja realizuje u Srbiji i spremni smo za buduću saradnju sa Fondacijom princeze Katarine i Ministarstvom zdravlja - naveo je ambasador Li Đeung.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)