NA USLUZI PACIJENTIMA: Značajna pomoć Vlade Japana kraljevačkom Domu zdravlja

G. ĆIROVIĆ

04. 12. 2023. u 13:12

U sklopu podrške unapređenju zdravstvenog sistema u Srbiji, kraljevačkokm Domu zdravlja Vlada Japana je još pre dve godine uručila donacuju vrednu 76.410 evra – kompletno opremljeno sanitetsko vozilo za reanimaciju i tri stomatološke stolice.

НА УСЛУЗИ ПАЦИЈЕНТИМА: Значајна помоћ Владе Јапана краљевачком Дому здравља

G.Šljivić

Iako se vozilo i medicinska oprema u ovoj zdravstvenoj ustanovi koriste od 2021. tek sada su se, kako se moglo čuti, stekli uslovi za simboličnu pripomredaju i posetu zvaničnika ambasade Japana.

- Uveren sam da je ova donacija obezbedila pružanje pravovremene zdravstvene zaštite i uticala na poboljšanje zdravstvenih uslova za pacijente kao i za rad medicinskog osoblja – rekao je Vataru Jokohama, prve sekretar ambasade Japana u Srbiji.

G.Šljivić

 

On je ovom prilikom naglasio da su Japan i Srbija dve zemlje koje pomažu jedna drugu u teškim vremenima.

- Sećamo se pomoći Srbije posle katastrofalnog zemljotresa i cunamija u Japanu 2011., a uveren sa i da Kraljevčani pamte našu pomoć nakon zemljotresa u kraljevačkom kraju 2010. godine. Tada je Japan finansirao rekonstrukciju zgrade Crvenog krsta i Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ - naglasio je Jokohama. - Sa prijateljskim vezama dugim više od 140 godina, Vlada Japana će i ubuduće podržavati razvojne strategije Vlade Srbije sa fokusom na obezbeđenje osnovnih potreba stanovništva.

Ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine iznosi više od 16 miliona evra, dok ukupna japanska pomoć našoj zemlji kroz sve projekte i donacije premašuje 511 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)