NARANDŽASTI KARAVAN KRENUO IZ KIKINDE: Promocija „Dana ludaje“ po gradovima Vojvodine

R. Š.

04. 09. 2023. u 16:49

Karavan maskirane dece, koji je iz Kikinde došao u Suboticu, pozvao je danas Bačvane da dođu u Banat, na manifestaciju „Dani ludaje“. Ova fešta u čast džinovskih bundeva biće održana 38. put u Kikindi, od 14. do 17. septembra.

НАРАНЏАСТИ КАРАВАН КРЕНУО ИЗ КИКИНДЕ: Промоција „Дана лудаје“ по градовима Војводине

Foto: Grad Kikinda

Pozivnicu građanima Subotice, pesmom i igrom, uputili su mališani iz vrtića „Šilja“ iz Novih Kozaraca kod Kikinde. Svirao im je gajdaš, a počašćeni su i pitom bundevarom, koja će ih dočekari i na „Banatskom fruštuku“. Kada su deca povela „Banaćansko kolo“ prolaznici nisu mogli da ih ne primete, pa su aplauzima pozdravili decu iz kikindskog vrtića koja su bila odevena u kostime ukrašene plodovima jeseni.

Foto: Grad Kikinda

Kikindski "Dani ludaje"_promocija u Subotici

Već u utorak narandžasti karavan, koji će činiti deca iz vrtića „Lastavica“ iz Banatskog Velikog Sela, iz Kikinde stiže u Sombor, a u sredu će biti u Zrenjaninu i Novom Sadu. U petak, 8. septembra, maskirana povorka dece odlazi u Beograd, a četiri dana kasnije putuje u Temišvar, da građane Rumunije pozove da dođu na „Dane ludaje“.

Foto: Grad Kikinda

Karavan "Dana ludaje" u Subotici

Tokom manifestacije biće održano nekoliko koncerata. U četvrtak će nastupiti proslavljeni violinista Stefan Milenković sa svojim orkestrom. Petak je rezervisan za rok muziku i tada će svirati „Ju grupa“ , pa Nele Karajlić i „Osiromašeni uranijum“. U subotu je folk veče, pevaće Milica Pavlović i Saša Matić, dok će u nedelju nastupiti „Banda drvena“ . Svi koncerti su besplatni za publiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)