TRADICIJA OSTAJE NA MLAĐIMA: Spasovdan obeležen kod Despotovca (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 05. 2023. u 20:53

Seoska slava Hristovo Vaznesenje – Spasovdan obeležena je u Plažanu kod Despotovca liturgijom u hramu Svete Petke i litijom do zapisa u brdu.

ТРАДИЦИЈА ОСТАЈЕ НА МЛАЂИМА: Спасовдан обележен код Деспотовца (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Pored odraslih meštana sela, događaju sz prisustvovala i deca iz seoske Osnovne škole „Đura Jakšić“. Liturgijom i osvećenjem zapisa činodejstvovao je sveštenik Miloš Milojević.

FOTO: Privatna arhiva

Ovogodišnji kolačari bili su Mirko i Marina Marković koji su slavski kolač predali članicama seoskog Udruženja žena „Stari vez“, koje će biti domaćini slave naredne godine i koje su i za ovu priliku priredile šarenolik izbor tradicionalnih poslastica.

Da tradicija ostaje na mlađim naraštajima, najbolje su pokazali mališani iz škole koji su strpljivo pratili liturgiju i učestvovali u litiji, a zatim bez greške ispred starog zapisa kazivali „Oče naš“.

FOTO: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

TAKO TO IDE: Dan posle Slovenije starteri Srbije nisu izašli na teren, a Luka Jović - jeste! (VIDEO)