PROGRAM RAZVOJA TURIZMA Vrnjčani pripremaju usvajanje važnog trogodišnjeg strateškog akta

G. ĆIROVIĆ

15. 12. 2022. u 10:50

Nakon sprovedenog javnog uvida i javne rasprave, organizovana je i prezentacija „Programa razvoja turizma opštine Vrnjačka Banja za period 2022–2025.“, važnog strateškog akta čiji je cilj da definiše resurse i opšte uslove za unapređenje turizma.

ПРОГРАМ РАЗВОЈА ТУРИЗМА Врњчани припремају усвајање важног трогодишњег стратешког акта

Opština Vrnjačka Banja

Ovaj dokument predstavio je dr Milan Ćulić, predsednik UO Centra za istraživanja i studije turizma i jedan od autora, naglašavajući da su istraživanja pokazala da je Vrnjačka Banja i dalje kraljica banja. - Sagledali smo sve resurse i atrakcije u Vrnjačkoj Banji i stavili ih u jedan funkcionalni sistem koji prepoznaje turističke proizvode, tržišta i prostor za povećanje broja dolazaka, broja noćenja i povećanje konkurentnosti – rekao je Ćulić.

Istraživanja su takođe pokazala da Vrnjačka Banja ima više noćenja od Baden Badena i banje Viši, ali da su cene smeštaja u ovim banjama daleko skuplje. Osim toga, istaknuto i da je Banja opterećena tokom jula i avgusta, a rasterećena početkom i krajem godine, tako da je to, po rečima Ćulića, veliki prostor za poboljšanje ponude kroz sportski i kongresni turizam.

Ovaj dokument koji omogućava jasan putokaz strateškog razvoja i nakon 2025. godine uskoro će se naći i pred odbornicima Skupštine opštine Vrnjačka Banja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba