LEPE VESTI IZ VRANJA: Mali Vukan odneo veliku pobedu nad bolešću

J. S.

06. 10. 2022. u 11:10

JEDNOGODIŠNjI Vukan Stoiljković je pre dve nedelje, nakon 3,5 meseca korišćenja, skinut sa steroida koji su sastavni deo lečenja Zolgensmom, koju je primio pre četiri meseca.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ ВРАЊА: Мaли Вукан однео велику победу над болешћу

Foto: J.S.

Njegovi roditelji kažu za Novosti da im boravak u bolnici u Mađarskoj već mesecima ne pada teško jer je boljitak kod njihovog dečaka vidljiv iz dana u dan.

- Presrećni smo jer je svaki dan sve bolje, intenzivno vežba sa nama i terapeutima i pokazuje dobar napredak. Njegovi pokreti su sve stabilniji, počeo je da se okreće sam, polako vežbamo i sedenje. Sve te stvari kod SMA tip 1 dece su nezamislive bez terapije – kažu Ivana i Miloš, mladi roditelji iz Vranja.

Majka Ivana ne krije radost što se sve odvija dobro. Ona kaže da je mali Vule dobro, i da im je to najvažnije.

- Dobra mu je krvna slika, pokazuju analize koje su nam dostavili u sredu. Odlično je podneo terapiju i njegov organizam je Zolgensmu lek podneo bez problema i nije bilo nus pojava – kaže Ivana.

Oni se zahvaljuju svima koji su pomogli da Vukan primi terapiju i raduju se svakom njegovom napretku. O datumu povratka u Srbiju ne žele da govore, ali ako sve bude kako valja, već u novembru bi trebalo da mali Vukan sa mamom i tatom dođe u rodno Vranje.

BONUS VIDEO - Junak spasao Skoplje od novih žrtava: Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna