OPŠTINA SOKOBANJA NAGRADILA OSNOVCE: Bicikl za sve petice

S. M. J.

06. 07. 2022. u 16:40

LOKALNA samouprava u Sokobanji, jednoj od najpoznatijih banja u Srbiji, darivala je osnovce koji su školsku godinu završili sa svim peticama – biciklom.

ОПШТИНА СОКОБАЊА НАГРАДИЛА ОСНОВЦЕ: Бицикл за све петице

Foto: Opština Sokobanja

Nesvakidašnji dar dobilo je 190 đaka od drugog do osmog razreda koji su u svojoj đačkoj knjižici ove godine upisali prosek od 5.0, pa je i svečana dodela bila i prava svečarska.

- Odlučili smo se da najbolje učenike nagradimo biciklima, pre svega zato što smo ekološka opština i zato što smo na taj način želeli da stimulišemo zdrav način života i ujedno podstaknemo učenike da se sledeće godine potrude i dobiju nagradu – kaže predsednik opštine Miodrag Nikolić.

Sokobanja ima jednu osnovnu školu, "Mitropolit Mihailo", sa preko 830 đaka u matičnoj, osmorazrednim izdvojenim odeljenjima u Mužincu i Vrelu i četvororazrednim izdvojenim odeljenjima u ostalim sokobanjskim selima za đake iz Resnika, Poružnice, Vrbovca, Rujevice, Trubarevca, Jošanice, Žučkovca, Vrmdže, Trgovišta, Šarbanovca, Nikolinca, Blendije, Dugog Polja, Bogdinca, Sesalca, Milušinca, Čitluka, Jezera i Belog Potoka.

- Posebno mi je drago da je skoro petina učenika dobila bicikle. Deca su oduševljena i verovatno će se svi potruditi da naredne godine postignu bolji uspeh -  dodao je Nikolić.

Tanja Gligorijević, direktorka osnovne škole „Mitropolit Mihailo“  zahvalila se lokalnoj samoupravi i dodala da đaci ove škole postižu i zapažene rezultate na takmičenjima od školskog do državnog nivoa, te da apsolutno zaslužuju svaku pažnju i pohvalu.

U opštini Sokobanja koja je i prošle godine za sve osnovce obezbedila bespatne udžbenike najavili su da će za prosvetarima dogovoriti šta će najboljima pokloniti za odličan uspeh i primereno vladanje naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024