NA MATURU BEZ AUTOMOBILA: Sinmljen film koji ima za cilj podizanje svesti mladih

J. L.

30. 05. 2022. u 14:02

U OKVIRU akcije "Na maturu bez automobila" Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice snimio je film čiji je cilj podizanje svesti mladih da na proslavu maturske večeri ne voze, ukoliko žele da konzumiraju alkohol.

НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА: Синмљен филм који има за циљ подизање свести младих

foto: J.L.

Matursko veče zauzima posebno mesto u životu svakog srednjoškolca. Kako bi ono ostalo u najlepšoj uspomeni za ceo život, autori i akteri filma poručuju srednjoškolcima da na proslavu idu taksijem ili da ih odvezu roditelji ili prijatelji.

- Poziv  i ideju Saveta za bezbednost saobraćaja smo oberučke prihvatili i čast nam je da budemo deo projekta koji nosi jednu snažnu poruku. Film smo radili u saradnji sa  Saobraćajnom policijom, rekonstruisali smo događaj i pokazali šta može da se desi ukoliko posle proslave momci i devojke pijani sednu da voze. Naš zadatak nije da branimo nekome da pije, već da apelujemo na mlade da ukoliko piju ne voze, jer posledice mogu biti tragične – objašnjava producent Andrej Imrić. - Snimali smo na poligonu Saobraćajne policije i ugostiteljskom objektu „Elite Palić“,kojima se zahvaljujemo na pomoći. Snimanje je trajalo osam sati i film je urađen u ful HD rezoluciji. 

U filmu reditelja Stefana Oraveca glume Ivana Stuparević, Željana Rudić, Nemanja Dimić i Vladan Grbić.

Snimanje filma podržao je Grad Subotica putem Saveta za bezbednost saobraćaja.

- Ovo je prvi put i na ovakav način da je nešto urađeno. Pre mesec dana dobili smo poziv Agencije za bezbednost saobraćaja da učestvujemo u kampanji „Na maturu bez automobila“ – kaže Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja. - Želeli smo da damo veći doprinos nego ranije, odlučili smo da napravimo promotivni film. U njemu su učestvovali glumci amateri „Kiš teatra“, jer smo želeli da taj film bude u ptpunosti lokalnog karaktera, da u prvom planu budu prepoznatljiva lica iz našeg grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!