PODRŠKA POKRAJINE DAROVITIM STUDENTIMA U VOJVODINI: Stipendije kao stimulans za visok prosek i predan rad

Z. GRUMIĆ

18. 11. 2021. u 15:52

POKRAJINSKI sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević priredio je danas u Novom Sadu prijem za darovite studente koji su dobili finansijsku podršku na kursu namenjenom akademcima iz ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina.

ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ ДАРОВИТИМ СТУДЕНТИМА У ВОЈВОДИНИ: Стипендије као стимуланс за висок просек и предан рад

Pokrajinska vlada

Ove godine je sredstva u iznosu od dva miliona dinara dobilo 13 darovitih studenata sa pet fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koje će u narednih deset meseci stipendirati Sekretarijat sa 15.000 dinara mesečno, dok će najmanje 5.000 dinara biti u obavezi da obezbedi poslodavac, odnosno privatna kompanija.

Pozdravljajući stipendiste i goste okupljene u prostorijama Pokrajinske vlade, Milošević je istakao da se danas promoviše jedan vid izuzetnosti koji se, kako je rekao, ogleda u ostvarenom proseku i kratkom roku završetka studija kao i u tome što ti daroviti studenti imaju želju da rade i tako steknu iskustvo tokom školovanja.

- Pokrajinska vlada će i ubuduće podržavati one najbolje, bez obzira na to da li idu na skijanje ili dobijaju nagrade zbog vrednog učenja i rada. Uvek će, pre svega, potencirati izuzetnost - naglasio je pokrajinski sekretar i dodao da je u dualnom konceptu obrazovanja, osim nauke, uvek važna i praksa.

Milošević je izrazio uverenje da će neki od ovih studenata u budućnosti raditi u okviru Naučno-tehnološkog parka, u startap kompanijama.

Na ovaj konkurs, kako je navedeno u saopštenju, mogli su da apliciraju studenti od druge do pete (odnosno šeste) godine osnovnih studija i studenti drugog stepena studija koji nisu u radnom odnosu, odnosno koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati