EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Registrovano 77 novih slučajeva korone - Preminule dve nevakcinisane osobe

V.Ć.

10. 11. 2021. u 10:43

PREMA poslednjim podacima Pirotskog ZZJZ, na području okruga registrovano je još 77 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovida 19, dok su u Opštoj bolnici u Pirotu, zbog posledica izazvanih zarazom, preminule dve nevakcinisane osobe.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Регистровано 77 нових случајева короне - Преминуле две невакцинисане особе

Foto: V.Ć.

Medicinari procenjuju da je broj zaraženih veći najmanje pet do sedam puta, ali se svi zaraženi ne javljaju lekarima i ne testiraju se. Među zaraženima su čitave porodice, kažu u ZZJZ. U Pirotu je zaraženo 57, u Dimitrovgradu 10, Beloj Palanci 5 i Babušnici 4 osobe.

Kumulativne stope novoobolelih na 100.000 stanovnika, u poslednje dve nedelje u Pirotu, Dimitrovgradu i Babušnici su u blagom padu, dok su u Beloj Palanci u porastu. U kovid ambulanti pirotskog DZ obavljena su 302 pregleda, od kojih je 251 kontrolni i 51 prvi pregled. U Dečjoj kovid ambulanti obavljeno je 76 pregleda, od čega je 39 prvih i 37 kontrolnih.
Na lečenju od zaraze u pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je 8 pacijenata: iz Pirota ih je 37, iz Babušnice 8, iz Dimitrovgrada 7, iz Bele Palanke 5 i jedan pacijent iz Negotina. U ZZJZ navode da su u poslednja 24 časa date 54 prve, 73 druge i 383 treće doze vakcine protiv kovida 19. U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna.
 

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri