KOLO SRPSKIH SESTARA: Nagrađeni pobednici konkursa "Snaga dobrote"

J. S.

29. 10. 2021. u 08:50

KOLO srpskih sestara u Vranju ove godine sprovodi značajan projekat pod nazivom „Snaga dobrote“, u okviru kojeg su proglašeni pobednici istoimenog literarnog konkursa. Radove su pisali učenici treće i četvrte godine srednjih škola.

КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА: Награђени победници конкурса Снага доброте

Kolo srpskih sestara Vranje

Predmetni profesori selektovali su 14 radova i poslali na adresu Kola srpskih sestara.

Stručna Komisija u sastavu Ana Mitić Stošić, profesorka srpskog jezika i pesnikinja, Suzana Petrović, viši arhivista Istorijskog arhiva i Ljubica Zdravković Džonov, novinarka i članica Kola srpskih sestara, jednoglasno je odabrala šest najboljih radova. Autori najboljih radova su Anastasija Popović, učenica Medicinske škole, Vuk Tasić učenik Gimnazije, Jovana Ristić, učenica Ekonomske škole, Milica Milošević, učenica Medicinske škole, Sara Spasić, učenica Gimnazije, i Iva Mladenović, učenica Tehničke škole. U obrazloženju članice Komisije navode da su „svi pristigli radovi nadahnuto i originalno napisani i inspirativno govore o plemenitoj temi snage dobrote. Oni su nagrađeni vaučerom u iznosu od 5.000 dinara. 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)