SVE VEĆI BROJ OBOLELIH U NEGOTINU: Za tri dana 92 novoobolela, četvoro preminulo

S. M. JOVANOVIĆ

25. 10. 2021. u 13:56

U POSLEDNjA tri dana, prema izveštaju Zdravstvenog centra Negotin, zabeležena su 92 nova kovid-19 slučaja, među kojima i šestoro dece i mladih od šest do 16 godina.

СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У НЕГОТИНУ: За три дана 92 новооболела, четворо преминуло

Foto SMJ

Virus korona laboratorijski je potvrđen kod 92 osobe od 266 testiranih, odnosno kod svakog trećeg. Među obolelima su i deca i mladi, njih šestoro od šest do 16 godina. Trenutno je u opštini Negotin 330 aktivnih kovid slučajeva.

Prema podacima negotinske zdravstvene ustanove pozitivne su 53 osobe ženskog pola od šest do 81 godine, kao i 39 muškaraca od devet do 91 godine.

U poslednja tri dana zabeležen je i porast broja prvih pregleda. Od 217 osoba, koliko ih je u petak i u dane vikenda potražilo lekarsku pomoć, njih 134 javile su se prvi put sa simptomima respiratorne infekcije i povišenom temperaturom, a 83 ih je došlo na kontrolu.

U negotinskoj bolnici na tri kovid odeljenja, Grudnom, Internom i Odeljenju neurologije, zbrinuto je 49 pacijenata sa upalom pluća, od kojih je 35 na kiseoniku. Nažalost, četiri pacijenta su izgubila bitku sa posledicama virusa korona.

U poslednja 72 sata 14 osoba je primljeno na bolničko lečenje, dok su tri završile lečenje i otpuštene su sa hospitalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!