PROGLAŠENO VANREDNO STANJE U DEČANIMA!

D.Z.

13. 07. 2021. u 16:22

OPŠTINA Dečani proglasila je danas vanredno stanje zbog sumnje na masovno trovanje vodom više od 1.500 žitelja koji su zatražili lekarsku pomoć i dva smrtna slučaja za koja se takođe sumnja da su pruzrokovana trovanjem vodom.

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ДЕЧАНИМА!

Foto: EPA

Vanredno stanje, kako su preneli mediji na albanskom jeziku objavio je gradonačelnik Dečana, Baškim Ramosaj a sumnja se da je uzrok trovanja neispravna gradska voda iz vodovoda “Hidrodrini”. i posetioci svetinje.

Iako se i dalje očekuje odbukcini nalaz preminulih osoba kako bi se tačno utvrdio uzrok smrti dve osobe, kosovski Institut za javno zdravlje objavio je da su od šest testiranih uzoraka vode iz Dečana u dva uzorka pronađene sumnjive bakterije ali da se tek očekuje laboratorijsko ispitivanje vode.

Inače, od oko 1100 Srba koliko ih je do 1999 godine živelo, osim monaha u manastiru, u ovoj metohijskoj varošici Srba više nema.Prema saznanjima "Novosti" na neispravnu gradsku vodu monasi su ukazivali pre nekoliko godina zahtevajući analizu ali kako nije bilo rezultata od tada koriste isključvo flaširanu vodu.

Iako nadomak svetinje postoji izvor kisele vode, zbog bacanja smeća i iživljavanja Albanaca kraj izvora monasi godinama ne koriste ni tu vodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (1)

ŠIPTARSKE PROVOKACIJE: Zastave Albanije na ulicama Dohe pred utakmicu Srbija - Švajcarska (VIDEO)