ZA ZABAVAN RASPUST: Predstavljen program „Novosadskog BIG dečjeg leta“

LJ. P.

17. 06. 2021. u 22:38

PREDSTOJEĆI letnji raspusta za mališane u Novom Sadu biće zanimljiv, a raznovrstan i bogat program koji ih očekuje na „Novosadskom BIG dečjem letu“, manifestaciji koju već 11 godina organizuje Dečji kukturni centar Novo Sada, predstavljen je danas.

ЗА ЗАБАВАН РАСПУСТ: Представљен програм „Новосадског БИГ дечјег лета“

Foto: Pres služba grada Novog Sada

Najveselija, letnja, dečija manifestacija biće održana od 24. juna do 28. avgusta.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, koji je prisustvovao konferenciji za medije i predstavljanju programa, kazao je da deci koja raspust budu provodila u Novom Sadu sigurno neće biti dosadno.

- I ove godine organizatori manifestacije „Novosadsko Big dečje leto“ potrudili su se da pripreme raznovrsan program koji je i zabavan i edukativan – kazao je Ružić. - U programu će učestvovati organizacije i pojedinci koji stvaraju za decu, ali i ustanove kulture, što je posebno važno. Deca i omladina kulturu treba da dožive kao nešto zanimljivo što će im oplemeniti slobodno vreme, kao sastavni deo svakodnevnog života. Drago mi je što će moći da se druže i da uče u Arhivu Vojvodine, Muzeju Vojvodine u Spomen zbirci Pavla Beljanskog.

Programe su osmislile i sprovodiće ukupno 22 organizacije i ustanove koje su svoj rad posvetile deci, njihovom napretku i učenju, i osmišljavanju kvalitetnih vidova zabave i sportskih aktivnosti.

- Svečano otvaranje je predviđeno 24. juna u holu tržnog centra BIG od 18 časova. Neke od novina u programu su radionice za decu u ateljeima na Petrovaradinskoj tvrđavi Udruženja umetnika „Likovni krug“ i radionica namenjena roditeljima „Kako da vaše dete bude samostalan đak“ koju organizuje Udruženje roditelja „Matica“. Muzej grada Novog Sada će decu voditi u posetu podzemnim galerijama, Arhiv Vojvodine će učiti mališane kako da prave moazik, dakle pred najmlađim Novosađanima je izuzetno sadržajan program – naglasila je Lea radlovački, PR „ Novosadskog BIG dečijeg leta“.

Gradska biblioteka je i ove godine osmislila sjajne likovne radionice i radionice izrade nakita za decu. Prema rečima šefa Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke Katarine Novaković, za kraj manifestacije, 28. avgusta predviđen je jubilarni, 20. letnji maskenbal pod nazivom "Na krilima radosti" na kojem će i deca i roditelji imati priliku da pokažu kreativnost i maštovitost u osmišljavanju kostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)