"FASCINIRA ME"! Kakve reči Danila Medvedeva o Novaku Đokoviću

Novosti online

10. 05. 2023. u 13:07

Danil Medvedev, ruski teniser, od početka sezone osvojio je čak četiri titule, ali još uvek nema pehar na šljaci.

ФАСЦИНИРА МЕ! Какве речи Данила Медведева о Новаку Ђоковићу

FOTO: EPA

Rus ne krije da ne voli ovu podlogu, ali da se trudi da napreduje dok se najviše ugleda na Novaka Đokovića.

- Novaka najviše volim da gledam. Zašto? Na neki način osećam da njegova igra nije sto odsto pogodna za šljaku, a ipak je ovde u Rimu osvajao titulu šest puta, dva Rolan Garosa. Ima impresivan broj titula na šljaci, zbog Rafe ima manje nego što je mogao, to me fascinira, kako se on izbori sa svime kao što radi i inače u svojoj karijeri - rekao je Medvedev pred početak mastersa u Rimu.

Dok je Novak pokazivao „kralju šljake“ da i kralj može da ima konkurenciju, Medvedev i dalje traži put ka trofeju na šljaci na kojoj tokom karijere nije uspeo da osvoji turnir.

- Što više igram na šljaci, to više osećam da napredujem. Ako igraš dobro na betonu, nemaš vremena da mnogo treniraš na šljaci tokom sezone, a kao mlađi sam uglavnom trenirao na brzim betonskim terenima - objasnio je Medvedev.

Ruski teniser istakao je da primećuje kako je počeo bolje da se kreće na šljaci jer je više vremena vežbao, pa se nada da će se ta razlika videti u Rimu.

- Sada se bolje krećem, uvek mi je potrebno dve do tri nedelje da savladam kretanje, počev od klizanja, deset puta bolje proklizavam na betonu, jer je tu lakše stati nakon klizanja, a na šljaci ne mogu da se zaustavim. Sada mi je bolje. Moram da vežbam mnogo, sada sam imao vremena za to - zaključio je Danil Medvedev.

Ruski teniser slobodan je u prvom kolu, dok će se u drugom sastati protiv boljeg iz duela Ugo Umber – Emil Rusuvori.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!