GOTOVO JE! Novak Đoković je izgubio prvo mesto, ali to nije jedini problem

Novosti online

09. 05. 2023. u 09:45

NOVAK Đoković se sprema za povratak na teren posle odluke da propusti masters u Madridu zbog povrede lakta, problema koji će biti na pravom ispitu tek kada bude startovao na terenima Foro Italika ove nedelje.

ГОТОВО ЈЕ! Новак Ђоковић је изгубио прво место, али то није једини проблем

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser gotovo izvesno ostaje bez prvog mesta u trci sa „španskom mašinom“, sjajnim Karlosom Alkarazom, koji je slavio u Madridu minule nedelje i time potvrdio titulu iz Barselone, osvojenu ranije ovog meseca.

Đoković je u Rimu prošle sezone osvojio titulu i sada brani 1.000 bodova. Ali čak i ako osvoji titulu i odbrani sve bodove, a Alkaraz ispadne na prvoj prepreci, Novak gubi prvo mesto.

Jedina nada posle Madrida da Novak ostane prvi bila je ako Alkaraz ne bi učestovovao u Rimu, ali pošto se već prijavio na turnir i u glavnom je žrebu, a nema nikakvih naznaka povrede, jasno je da je Novak već ostao bez prvog mesta i to će samo biti ozvaničeno za manje od dve nedelje.

Koliku će razliku Alkaraz da napravi, videćemo nakon turnira u Rimu, u zavisnosti od Novakovog i njegovog nastupa.

Novaku je teoretski ugroženo i drugo mesto u Rimu, ali za to bi bilo potrebno da Danil Medvedev osvoji turnir, ili da Rus stigne bar do finala, a Đoković ne dođe do četvrtfinala.

Ukoliko bi Novak skliznuo na treće mesto, to bi se odrazilo i na neke buduće turnire, jer bi onda bio u istoj polovini žreba kao Alkaraz i mogao bi da se sastane sa njim pre finala. U međuvremenu, i Rafael Nadal je pao na rang-listi, pa bi na Rolan Garosu igrao protiv Novaka ili Alkaraza već u osmini finala.

Rekorder po broju titula u prestonici Francuske (14) pašće na 14. poziciju na ATP listi ukoliko bude preskočio masters u Rimu, a izostanak bi možda bio znak da neće učestvovati na svom omiljenom grend slemu.

Turnir u Rimu je jedna od poslednjih priprema, a uglavnom je za najbolje igrače i poslednji turnir na šljaci pred Rolan Garos, koji se održava od 28. maja do 11. juna.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)