ĐOKOVIĆ KRENUO U RIMU "POBEDOM": Rival iz Top 10 nije imao šanse, ali jedna stvar brine Noletove navijače

Novosti online

09. 05. 2023. u 18:45

SAMO što je stigao u Rim, gde ga očekuje odbrana titule na tamošnjem turniru iz masters serije 1000, Novak Đoković je izašao na teren. "Novosti" vam donose šta se sve tom prilikom na "Foro Italiku" dešavalo.

ЂОКОВИЋ КРЕНУО У РИМУ ПОБЕДОМ: Ривал из Топ 10 није имао шансе, али једна ствар брине Нолетове навијаче

TennisTV

Najbolji teniser sveta je, naime, rešio da trening održi zajedno sa Janikom Sinerom, a osmi sa ATP rang liste nije imao baš mnogo šansi protiv raspoloženog Srbina.


Najpre su naš i italijanski teniser odradili skoro polusatno zagrevanje, vežbajući posebno forhende, a posebno bekhende, dok je potom usledio prvi od dva njihova "takmičarska" duela.


U tom prvom, koji je Nole rešio u svoju korist sa 6:4 u "poenima", jedina stvar koja bi mogla da zabrine Đokovićeve navijače bila je Novakova procena leta loptice kada bi se on nalazio u severoistočnom uglu terena. Kako je trening održan u kasnim popodnevnim satima, Noletu je niski položaj Sunca koje je zalazilo smetao da na najbolji način i "dočekuje" suparničke udarce, ali i upućuje svoje.


Ipak, posle pomenute mini-pobede, zatim predaha, onda zajedničkog vežbanja sa Sinerom "na mreži", te servisa (dok ih pojačani vetar nije omeo u tome), pristupilo se "glavnom događaju" na ovom treningu.


Odigrali su čitav jedan set Srbin i Italijan, koji se možda ponadao da bi mogao da dobije Đokovića kada je video da je njegov slavni rival "meč" počeo dvostrukom servis greškom, a onda se na to nadovezao jedan od Noletovih lošijih udaraca, kojim je poslao "balon" a ne lopticu snažnog kretanja ka suparničkoj polovini.

Novak Đoković i Janik Siner na treningu u Rimu / TennisTV

Ipak, tih 0:30 nije nimalo obeshrabrilo najboljeg na svetu, koji je preuzeo inicijativu, osvojio taj gem, zatim napravio brejk (nateravši rivala na tri greške pre nego što je izveo odličan ritern), a sve je ulepšao odlazak na 3:0. Do toga se stiglo nakon što je Siner iskoristio novi "balon" Đokovića i jedan odličan "pasing šot" da privremeno izjednači, no dalje od toga nije mogao.


U nastavku ovog prilično interesantnog duela, u kome se Nole, kako je vreme odmicalo, sve manje mučio sa zalaskom Sunca jer su njegovi zraci tada obasjavali samo ćošak igrališta...

"Problem" Novaka Đokovića sa Suncem na početku i na kraju trening-duela sa Janikom Sinerom u Rimu / TennisTV

... igralo se "gem za gem", a da osmi teniser sveta nijednom nije imao brejk šansu.

Jedino je u poslednjem segmentu duela došao do izjednačenja, posle čega je Novak imao jedan odličan servis za preuzimanje vođstva, a onda u dugoj razmeni naterao Italijana na grešku, čime je "meč" bio završen rezultatom 6:3.

Đoković je i posle toga ostao na terenu, vežbajući pod budnim okom Gorana Ivaniševića forhend, zatim suparničke visoko upućućene loptice, te bekhend, posle čega se najbolji teniser sveta uputio na zasluženi odmor.

Žreb za ATP turnir masters serije u Rimu

Podsetimo, u prvom kolu će Novak Đoković, kao najbolji teniser sveta, biti slobodan  a onda ga čeka izuzetno naporan put do željene odbrane titule.


2. kolo - rival će biti bolji iz duela Van Aš / Ečeveri
3. kolo - potencijalni rival Grigor Dimitrov ili Stan Vavrinka
4. kolo - De Minor / Nori
Četvrtfinale: Rune
Polufinale: Siner / Rud
Finale: Alkaraz / Medvedev / Cicipas / Rubljov

Ako svi favoriti opravdaju očekivanja, u četvrtfinalu bi trebalo da se sastanu Đoković - Rune, Rud - Siner, Rubljov - Medvedev i Cicipas - Alkaraz.

Međutim, potrudiće se i svi ostali učesnici da stignu do završnice, a među pretendetima ima još naših reprezentativaca.

Dušan Lajović će za prvog rivala imati Borhesa, Filip Krajinović Fučoviča, Laslo Đere Lestijena, a Kecmanović, koji je slobodan na startu, u drugom kolu će igrati protiv jednog od dvojice istinskih majstora tenisa, Endija Mareja ili Fabija Fonjinija.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!