NOVAKOVI NAVIJAČI ZABRINUTI: Đoković odustaje od izuzetno važnog turnira, šta li ovo treba da znači?

Novosti online

19. 10. 2022. u 19:06 >> 22:32

NOVAK Đoković odigrao je dva maestralna turnira u Tel Avivu i Astani. Na oba je stigao do titule, a trener srpskog tenisera Goran Ivanišević govorio je o tome na kojim nadmetanjima će igrati sedmi igrač sveta do kraja sezone.

НОВАКОВИ НАВИЈАЧИ ЗАБРИНУТИ: Ђоковић одустаје од изузетно важног турнира, шта ли ово треба да значи?

Tanjug/AP

Osvajač Vimbldona iz 2001. godine istakao je da će Nole sigurno nastupiti na Završnom mastersu u Torinu, ali još uvek je nepoznanica da li će igrati u Parizu.

- Jasno je da će igrati u Torinu, a ostaje pitanje hoće li pre toga ići u Pariz - ostao je zagonetan nekadašnji hrvatski teniser.

Ova informacija je prilično zabrinula Noletove navijače, jer na pariskom mastersu Đoković treba da brani hiljadu bodova.

Podsetimo, po rasporedu koji je objavio na svom zvaničnom sajtu, naredni turnir na kome će Novak Đoković igrati je upravo masters koji se u prestonici Francuske održava od 31. oktobra do 6. novembra.

U prošlogodišnjem izdanju ovog turnira, Novak Đoković je osvojio titulu pobedivši na putu do nje Martona Fučovića, zatim mu je Gael Monfis predao meč bez borbe, a onda su usledili trijumfi nad Tejlorom Fricom, Hubertom Hurkačom i, u finalu, nad Danilom Medvedevim posle preokreta - 4:6, 6:3, 6:3. 

A posle ovih reči hrvatskog stručnjaka, pitanje je da li je na pomolu velika promena plana (i Novakovo pristajanje da se odustane od odbrane titule i hiljadu ATP bodova; da danas ostane bez njih, pao bi sa šestog na devto mesto svetskog rangiranja) ili će Đoković ipak zaigrati u Parizu.

Ivanišević je pomenutim rečima dodao i sledeće:

- Sve što je u vezi sa nekakvim rekordima, Novaku je zanimljivo. Ostaje pitanje koliko će igrati i koliko će sve to da traje, ali u kakvom je sad trenutku siguran sam da bi mogao i na te rekorde mogao da juriša.

Ivanišević je uveren da Đoković ima još goriva da se nadmeće za trofeje.

- Uvek je bio fizički spreman, to nikada nije bio problem i ako tako ostane, uveren sam da bi još tri godine mogao da ostane na vrhu ili pri vrhu i boriti se za sve trofeje - zaključio je Hrvat u razgovoru za "Sportske novosti".

Podsetimo, Završni masters u Torinu igra se od 13. do 20. novembra.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)