PEHOVI U FINALU, PA TUGA: Lazar Anić bi ponavljanjem ličnog rekorda uzeo evropsko srebro, ali u finalu mu se "nije dalo"

Novosti online

16. 08. 2022. u 22:08 >> 22:04

NA Evropskom prvenstvu u atletici, čiji je domaćin Minhen, reprezentativac Srbije Lazar Anić nije uspeo da osvoji medalju u skoku u dalj, usled dva peha koja su ga zadesila u finalu.

ПЕХОВИ У ФИНАЛУ, ПА ТУГА: Лазар Анић би понављањем личног рекорда узео европско сребро, али у финалу му се није дало

FOTO: M. Vukadinović

On je posle dobrog nastupa u kvalifikacijama, borbu za medalje otpočeo prestupima.

Dva je napravio u uvodna dva skoka, pa se uvukla velika trema pred odlučujući, treći, koji je rešavao da li će tada završiti s učešćem u finalu, ili dobiti pravo na još tri pokušaja.

Nažalost, njegov skok od 7,37 metara, nije bio dovoljan da se nađe među osmoricom najboljih, pa je šampionat Evrope završio na jedanaestom mestu.

Lični rekord Lazar Anić je postavio još 2017, kada je doskočio posle leta od 8,15 metara, a ove sezone najbolji rezultat bio mu je 7,86, u jučerašnjim kvalifikacijama.

Da je ponovio to ostvarenje u finalu, bio bi šesti, a da je ponovio lični rekord - bio bi vicešampion Evrope, jer je pobedio Grk Miltiadis Tentoglu sa 8,52 (novi rekord evropskih šampionata), drugi je bio Britanac Džejkob Finčam-Djuks sa 8,06, a treći, sa istom daljinom, Šveđanin Tobijas Montler.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere