DISKVALIFIKACIJA: Srpska atletičarka Milana Tirnanić prvo napravila podvig, a potom ostala bez finala Evropskog prvenstva

Novosti online

16. 08. 2022. u 20:52

NA Evropskom prvenstvu u atletici, čiji je domaćin Minhen, naša atletičarka Milana Tirnanić nije uspela da se plasira u finale trke na 100 metara jer je diskvalifikovana u prvoj polufinalnoj trci.

ДИСКВАЛИФИКАЦИЈА: Српска атлетичарка Милана Тирнанић прво направила подвиг, а потом остала без финала Европског првенства

Screenshot / European Athletics

Ona je prebrzo "ušla" u pucanj (reakcija od 0,041 sekunde posle početnog signala za start trke to je potvrdila), pa je shodno članu 16 stav 8 Pravila takmičenja usled ovog "prestupa" - ostala bez šanse da se nadmeće u ponovljenoj trci. 


Ona je u kvalifikacijama 100 metara istrčala za 11,57 sekundi i tako stekla pravo da se takmiči u polufinalu kontinentalnog šampionata, što je bio istorijski uspeh za srpski sprint.

Nažalost, jedan kiks - skupo košta u modernoj atletici, pa je zbog pomenute greške u polufinalu ostala bez prilike da proba da napravi još jedan, najveći podvig u karijeri.

Inače, njen lični rekord je 11,37 sekundi, a za finale je ovoga puta bilo potrebno preći sto metara za 11,28. To nikada nije uspela u životu, ali... Imajući uvidu dobru formu, ostaje žal što posle kiksa nije mogla da istrči polufinalnu trku.


Milana Tirnanić je rođena 1. septembra 1994. godine i za Srbiju nastupa u pomenutoj, ali i drugim sprinterskim disciplinama, od 60 metara, preko 100 i 200, do 4 h 100.


Dvostruka je prvakinja Balkana, a sa državnih prvenstava ima čak devet zlatnih medalja.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri