SIJAĆE "ARENA": Čelnici Beograda i SAS obišli borilište predstojećeg dvoranskog SP u atletici

S. K.

11. 02. 2022. u 22:11

RADOVI u "Štark areni" ulaze u završnu fazu. Postavljena je konstrukcija atletske staze i radnici sada rade na detaljima, kako bi najbolji atletičari sveta, na dvoranskom SP od 18. do 20. marta, mogli da ostavre svoje najbolje rezultate.

СИЈАЋЕ АРЕНА: Челници Београда и САС обишли борилиште предстојећег дворанског СП у атлетици

Foto: N.Skenderija

 U to su se juče uverili i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik SAS Veselin Jevrosimović i direktor SAS Slobodan Branković, koji su obišli objekat. A u predsedničkoj loži je promovisana himna SP u izvođenju "Akustik benda".

- Hvala svima koji učestvuju u organizaciji ovog takmičenja. Veoma smo srećni što smo dobili dvoransko SP u atletici, jer će to ove godine biti najeksponiraniji sportski događaj u svetu. Pokazuje se da Beograd nije samo prestonica kulture, nego i sporta - naglasio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Foto: N.Skenderija

Vesić se posebno zahvalio Srpskom atletskom savezu:

- Vidi se šta znači kada imate prave ljude na pravom mestu. Setite se gde je bila naša atletika pre 10 godina, da li smo tada mogli da sanjamo ne samo da budemo domaćini, nego da budemo u eliti. Siguran sam da će se to pokazati u narednim decenijama, u stvaranju novih šampiona. To je dokaz kada se neko na pravi način bavi ovim sportom. Ovo će biti još jedan impuls razvoju atletike... Važno je što ćemo imati više od 1.400 takmičara. Iza takmičenja smo stali zato što je dobro za sport, za turizam, što je dobro za Beograd.

Danilo Korać, frontmen "Akustik benda", ponosan je što su autori himne:

- Bilo je zadovoljstvo raditi na himni, napravili smo nešto novo, kombinaciju modernog zvuka sa primesama etno-motiva. Napisali smo i himnu za maskote.

BONUS VIDEO - ATLETIKA JE KRALjICA: U beogradskoj Štark areni promovisana himna SP

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju