LJUDSKOST IZNAD SVEGA: Selektor Dejan Savić i Stefan Mitrović ručali sa korisnicima Crkvene kuhinje (FOTO)

D. N.

10. 02. 2022. u 17:34

CRKVENA kuhinja za ljude koji sebi ne mogu da priušte obroke danas je imala posebne goste.

ЉУДСКОСТ ИЗНАД СВЕГА: Селектор Дејан Савић и Стефан Митровић ручали са корисницима Црквене кухиње (ФОТО)

Instagram / VDSSPC

Ovu ustanovu, koja je samo jedan od segmenata onoga čime se bavi Versko dobrotvorno starateljstvo, posetili su selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i reprezentativac naše zemlje Stefan Mitrović.


Oni su se upoznali sa radom Crkvene kuhinje, a potom sa korisnicima iste ručali.

Podsetimo, patrijarh srpski Porfirije je bio na Božićnom ručku sa potrebitima u istoj ovoj Crkvenoj kuhinji u Francuskoj ulici u Beogradu.

Kako je tada navedeno na sajtu Verskog dobrotvornog staratestva, "tim sabranjem i delom ljubavi prvojerarh srpske crkve je poručio da je ljubav prema potrebitima ujedno i suština misije Crkve u svetu: 'Tako da se svetli svetlost vaša pred ljudima, da vide vaša dobra dela i proslave Oca vašega koji je na nebesima' (Mt 5,16), ili svetootačkim rečima rečeno: "Video si brata svoga, Boga si video'".

Šta je Versko Dobrotvorno Starateljstvo 

Versko Dobrotvorno Starateljstvo (VDS) je humanitarna, dobrotvorna organizacija koja deluje u okvirima Srpske pravoslavne crkve.

"Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne oganizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti, u cilju pružanja pomoći svima kojima je to potrebno", navodi se na zvaničnom sajtu organizacije i dodaje:

"Rad Verskog Dobrotvornog Starateljstva zasnovan je na osnovnim neprolaznim hrišćanskim vrednostima ljubavi prema bližnjima.

Dobrotvori i darodavci su sva pravna i fizička lica koja svojim dobrovoljnim prilozima pomažu rad ove humanitarne organizacije. Predsednik VDS-a je, od njegovog nastanka, aktuelni patrijarh srpski, koji koji kroz skupštinski rad VDS-a vrši nadzor i lično ocenjuje sveukupnu delatnost ove ustanove. Daje odobrenja i blagoslov za realizaciju odluka donesenih na sednicama Upravnog odbora, Skupštine i u slučaju nepredviđenih situacija".


Kako može da se pomogne Verskom dobrotvornom starateljstvu?

Postoji više načina, a uputstva je VDS objavilo na ovoj stranici svoje zvanične internet prezentacije.

 

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati