VISOKI ULOZI: Zvezda juri prvo mesto

Đ. S.

26. 04. 2021. u 08:00

ODLAGANjA, prazne tribine, pravni sporovi, ali nekako se ABA liga, uz sve pomenute peripetije, "otkotrljala" do kraja svog regularnog dela.

ВИСОКИ УЛОЗИ: Звезда јури прво место

FOTO: KK Crvena zvezda

Danas i sutra se igra poslednje kolo regionalnog takmičenja, a što se tiče srpskih klubova za dva je ulog velik - Crvena zvezda gostuje Zadru (18.00, Arena 1) gde igra za osiguravanje prvog mesta domaćeg terena u plej-ofu (od 3. maja), dok je Borcu protiv Cibone u Čačku primarni cilj obezbeđivanje opstanka na Jadranu i u narednoj sezoni.

Što se tiče ostalih naših ekipa, danas su na programu i dueli Partizana sa Splitom, kao i FMP sa Krkom, dok će Mega sutra biti u prilici da uništi plej-of nadanja Cedevita Olimpije.

Za crveno-bele okršaj sa Zadranima će biti šansa da unovče "poklon" koji su dobili pobedom Mornara nad Budućnošću prošlog vikenda, čime su im se širom otvorila vrata čelne pozicije na kraju ligaškog dela.

- Očekuje nas meč protiv ekipe koja je znala da odigra vrlo dobre utakmice u ABA ligi. Svesni smo važnosti meča i zato želimo da dobrom igrom u oba pravca gradimo rezultat i dođemo do onoga što nam je najvažnije, a to su bodovi protiv jedne vrlo iskusne i dobre ekipe Zadra - rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Kada je u pitanju Borac, njima će pobeda nad Cibonom, uz poraz Splita ili Krke garantovati ostanak među najboljima na Jadranu. I to samo ako Mladost ne izbori finale plej-ofa ABA 2 lige. U tom slučaju će Čačani i Zemunci tima igrati baraž pošto je maksimalno pet mesta za srpske klubove u regionalnom takmičenju.

- Spremni smo, imali smo dovoljno vremena da se odmorimo posle Splita, a i da se pripremimo za Cibonu - rekao je šef struke Borca Marko Marinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba