"ŽIVOT DAMO, KOSOVO NE DAMO": Čuveni Hrvat ne prestaje da provocira...

Novosti online

11. 04. 2023. u 11:02

Nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović napravio je skandal tokom jednog televizijskog gostovanja.

ЖИВОТ ДАМО, КОСОВО НЕ ДАМО: Чувени Хрват не престаје да провоцира...

Foto: Printskrin

Arapović je tokom gostovanja u jednoj emisiji na portalu "Net.hr" veličao Nezavisnu državu Hrvatsku, fašističku tvorevinu na teritoriji Kraljevine Jugoslavije u periodu od 1941. do 1945. godine.

I ne samo to, Franjo je prepričao i jednu anegdotu sa utakmice Partizan - Dinamo, odigrane 1989. godine, koja se može nazvati i provokacijom.

Tog proleća on je sa Cibonom u Mariboru nastupao na Kupu Jugoslavije u košarci, a potom je uhapšen na fudbalskoj utakmici Partizan - Dinamo. Kako kaže za portal net.hr, sve zbog jakne koju je obukao za taj meč.

- Ja sam vam igrao u petak i subotu finale Kupa Jugoslavije u Mariboru, a mene hapse u nedelju na utakmici Partizan - Dinamo jer sam imao bedževe koji su bili moderni, imao sam džins jakne i piše na njemu 'život damo, Kosovo ne damo'. To sam kupio normalno u dućanu u kiosku u Ljubljani. I onda me stave u maricu 5 sati, trideset hiljada ljudi me videlo da me policija vodi. Rekli su samo mom bratu - ti ideš desno, a on s nama. Odveli su me u Petrovu u garažu i tamo sam bio do naveče. Sud je na kraju odlučio da mi se sve oduzeto vrati, da ništa nisam kriv jer se sve to moglo legalno kupiti. Oba sporna bedža su mi vratili.

On je rekao da je bio u centru pažnje i godinu kasnije, na kultnoj i nikad odigranoj utakmici Dinamo Zagreb - Crvena zvezda.

- Spasavao sam decu na 13. 5. 1990. kad je bio bačen suzavac. Bio sam i na toj utakmici Dinama kad su bili neredi. Sve je to istina. Sve se to može naći i danas u MUP-u.

Podsećanja radi, Franjo Arapović bio je centar čuvenog tima Cibone u kojem je sa Draženom Petrovićem osvojio dve titule prvaka Evrope. Takođe, sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebro na Olimpijskim igrama 1998, kao i bronzu na Svetskom prvenstvu 1986, a sa Hrvatskom je bio srebrni na Igrama u Barseloni 1992, kao i bronzani na Mundobasketu 1993.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest