POMOĆNIK ŽELJKA OBRADOVIĆA OTKRIO: Evo zašto je Egzum došao u Partizan, čast je kada imate u timu Kevina Pantera

Novosti online

11. 04. 2023. u 09:38 >> 09:42

Pomoćni trener u stručnom štabu Željka Obradovića Bogdan Karaičić govorio je u emisiji "Pod obručem" o sezoni Partizana, dolasku Dantea Egzuma, Kevinu Panteru...

ПОМОЋНИК ЖЕЉКА ОБРАДОВИЋА ОТКРИО: Ево зашто је Егзум дошао у Партизан, част је када имате у тиму Кевина Пантера

FOTO: M. Vukadinović

Za Danteov odlazak iz Barselone zaslužan je Željko jer mu je obećao minute na plejmejkerskoj poziciji.

- Kada se prvi put pojavila ta opcija, Željko je kontaktirao i Šarasa, koji je takođe bio donekle zainteresovan da ga zadrži. Ono što je Dante želeo su minuti na poziciji plejmejkera i to je prevagnula - prisetio se Karaičić.

Karaičić smatra da Egzum i pored odličnih partija može još dosta da napreduje kada je u pitanju šut.

- Svi znaju da ide desno i gle čuda, ode desno. Sjajan je momak, stvarno je privilegija što je odabrao Partizan. Aca Matović je deo stručnog štaba i to je veliki stručnjak za individualnu pripremu. Danteova rotacija prilikom šuta i način šuta je na vrhunskom nivou, ali možda u toj pripremi šuta, sa driblingom, postoji neka manjkavost. To je razlog zbog kog ga neki čuvaju ispod bloka. Ne bih se kladio da će sledeće godine smeti isto da rade. Sama priprema šuta iz driblinga je faktor koji, kada unapredi, podiže njegove procente. Šut iz mesta mu je solidan - analizirao je Egzuma Obradovićev pomoćnik.

Junak Partizanove poslednje evroligaške pobede protiv Monaka bio je kapiten Kevin Panter koji je trojkom odveo crno-bele u top 8, za njega Karaičić ima samo reči hvale.

- Igra drugačije ove sezone, protiv Monaka nije srljao. Mislim da u prvoj četvrtini nije dao nijedan poen, pa je dao najbitniju trojku. Repertoar koji ima iz sezone u sezonu je sve veći i veći. Način na koji priprema šut, kako čita odbranu, sve je bolji i bolji, nije jednodimenzionalan. Stvarno je čast biti tu kada igra jedan takav igrač - smatra on.

Za kraj Karaičić se podsetio momenta koji je pokrenuo Partizan ove sezone i pobede koja je donela ogroman vetar u leđe crno-belima. Reč je o poslednjem "večitom" derbiju u AdmiralBet ABA ligi u kojem je Partizan na poluvremenu gubio sa 15 poena razlike, ali je na kraju preokrenuo i stigao do ogromnog trijumfa.

- Kao smireni smo, pogledaš našu klupu, a ono... Šalim se malo. Rekao bih da je ključ u verovanju. Protiv Zvezde je Željko ušao u svlačionicu i rekao da je vreme da se uozbilje, da energetski nije bilo na nivou, podržao je igrače. Možda bih ja kao mlad trener 'izgoreo' u tom momentu, on je bio smiren, rekao da im veruje i da nije kraj. Tako je bilo i protiv Monaka - rekao je Karaičić.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?