DUŠKO IVANOVIĆ PRED CIBONU: "Da popravimo raspoloženje i zadržimo poziciju u ABA"

V. P.

04. 03. 2023. u 16:07

PRILIKU da poprave tmurno raspoloženje nakon dva evroligaška poraza, košarkaši Crvene zvezde imaće na nedeljnom gostovanju Ciboni u 20. kolu Evrolige (15.30).

ДУШКО ИВАНОВИЋ ПРЕД ЦИБОНУ: Да поправимо расположење и задржимо позицију у АБА

FOTO: M. Vukadinović

Bolje rečeno, imaće obavezu, budući da je cilj prvo mesto u regularnom delu sezone i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Uz sav respekt prema nekadašnjem zagrebačkom gigantu, ne bi trebalo da imaju težak posao u lovu na "vukove", koji su samo jednom slavili u poslednjih pet mečeva. Sa druge strane, tim trenera Duška Ivanovića nalazi se u nizu od 13 jadranskih pobeda. Da je ovo nekad bio "klasik" govori i podatak da su crveno-beli dobili prethodnih 17 dvoboja sa "cibosima".

- Cibona je odigrala je nekoliko zaista dobrih utakmica ove sezone - kaže Ivanović. - Ne zavarava nas rezultat prve utakmice, ni njihova pozicija na tabeli, to je tim u kome igra nekoliko vrlo talentovanih mladih igrača, ali i neki koji imaju dosta iskustva u ABA ligi. Moramo ozbiljno da odigramo ovu utakmicu, da do kraja držimo koncentraciju kako bismo u dobrom raspoloženju dočekali duplo kolo Evrolige, ali i održali poziciju na tabeli ABA lige.

Trener Cibone Josip Sesar svestan je veličine izazova u duelu sa evroligaškim timom.

- Imaju sjajne individualce, što se posebno odnosi na Vildozu, Kampaca i Nedovića. Stalno drže visok ritam i teško ga je razbiti, ali ćemo nastojati da budemo što bolji i agresivniji, posebno u defanzivnom delu igre.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)