ŽELJKO TRAŽI BRZU IGRU: Zek Ledej o radu sa najboljim evropskim trenerom

Grujica Kelić

19. 09. 2021. u 08:00

IGRAČ od koga navijači Partizana ove sezone očekuju da pokaže najviše i ekipi Željka Obradovića donese evroligaški kvalitet je svakako Zek Ledej.

ЖЕЉКО ТРАЖИ БРЗУ ИГРУ: Зек Ледеј о раду са најбољим европским тренером

FOTO: N. Skenderija

Američki krilni centar je početkom leta došao iz milanske Olimpije sa kojom je lani bio treći u elitnom košarkaškom evropskom takmičenju i odličnim partijama u pripremnom periodu pokazao da se odlično navikava na novo okruženje.

Svestan je Ledej uloge koju mu je Obradović odredio u ekipi, i nikako od nje ne beži.

- Veoma smo mlad tim i moramo da se postaramo da na pravi način naučimo momke kako da igraju i budu uspešni. Trudimo se svakog dana da budemo bolji, slušamo trenera i igramo po njegovim zamislima - rekao je Ledej za sajt Basket inside.

O utisku koji je najuspešniji trener u istoriji evropske košarke ostavio na njega, Ledej govori biranim rečima.

- Neprestano razmišlja o košarci. Uvek se trudim da učim od svakog trenera i naravno da želim isto i od njega. Obradović mnogo vremena provodi razmišljajući o igri i kako je igrati na najvišem nivou. Vidi da smo mladi i zato želi da igramo brzu košarku.

Klub veličine Partizana uvek očekuje trofeje, a pogotovo sada kada je oformljen tim koji na papiru deluje i te kako moćno.

- Lično ne posvećujem veliku pažnju tome. Potpuno sam fokusiran na ono što moramo da uradimo u svlačionici i na terenu kao grupa. Ako nastavimo da radimo naporno iz dana u dan, verujem da ćemo imati najbolje šanse da ostvarimo zacrtane ciljeve na kraju godine - ističe Ledej.

BEOGRAD JE PRELEP

IMAO je za ovih mesec dana pripremnog perioda Ledej prilike da upozna Beograd i ljude u njemu, a impresije su mu samo dobre.

- Grad je jako veoma i vreme mi se dopada. Mnogo je interesantnih stvari koje možete da radite u Beogradu. Ipak, najvažnije je da ostanemo zdravi kako bismo na pravi način počeli sezonu - podvukao je momak rođen u Dalasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju