PEH ZA NEMCE PRED KATAR: Selektor objavio spisak - Velika zvezda "pancera" nije na listi putnika

Novosti online

10. 11. 2022. u 16:38

JOŠ jedan od favorita za osvajanje Mundijala u Kataru objavio je svoj spisak pred put. Nekoliko je iznenađenja u sastavu Nemačke, a neke od velikih zvezda nisu na listi putnika. Posebno boli izostanak čoveka koji je sinonim za lojalnost, ali ga prati velika nesreća kroz karijeru.

ПЕХ ЗА НЕМЦЕ ПРЕД КАТАР: Селектор објавио списак - Велика звезда панцера није на листи путника

FOTO: AP/Tanjug

Najveće iznenađenje svakako predstavlja što je na listu uvršten Mario Gece koji nije igrao za reperezentaciju još od 2017. godine, ali je renesansom u Ajntrahtu zadobio poverenje selektora Flika.

FOTO: EPA

Poziv je dobio i 17-godišnji Jusuf Mukoko, još jedan u nizu dragulja Borusije iz Dortmunda koji je svoje mesto našao usled povrede Tima Vernera.

Na listi nema Matsa Humelsa, pouzdanog defanzivca Borusije Dortmund, dok je otpao i Robin Gosens.

Svakako da Nemce najviše boli izostanak Marka Rojsa. Čoveka koji je ostao veran žuto-crnim kada su sve najveće zvezde odlazile.

Profimedia

Rojs je igrao za vikend protiv Bohuma u poslednjih 20 minuta, dok u utakmici protiv Volfzburga nije bio ni na klupi.

Iskuni ofanzivac se povredio u septembru kada je iznesen na nosilima u rurskom derbiju protiv Šalkea. Verovalo se da će se oporaviti, međutim, za Mundijal očigledno nije dovoljno spreman.

To znači da je Rojs od poslednjih šest velikih takmičenja nastupio samo na jednom. Bilo je to 2018. godine kada su Nemci ispali u grupnoj fazi Mundijala u Rusiji.

Svakako ga najviše boli neigranje na Mundijalu u Brazilu 2014. kada je Nemačka postala prvak sveta. Sva takmičenja je propuštao zbog povrede.

Selektor Nemačke Hansi Flik saopštio je spisak igrača koji će putovati na Svetsko prvenstvo u Kataru.

To je sledećih 26 fudbalera:

Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Mark-Andre Ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Ajntraht)

Odbrana: Armel Bela Kočap (Sautempton), Matijas Ginter, Kristijan Ginter (Frajburg), Tilo Kehrer (Vest Hem), Lukas Klosterman, David Raum (Lajpcig), Antonio Ridiger (Real Madrid), Niko Šloterbek, Niklas Zile (Borusija Dortmund)

Sredina: Leon Gorecka, Jozua Kimih, Ilkaj Gindoan (Mančester siti), Julian Brandt (Borusija Dortmund), Jonas Hofman (Borusija Mehengladbah), Mario Gece (Ajntraht)

Napad: Kai Haverc (Čelsi), Jusufa Mukoko, Karim Adejemi (Borusija Dortmund), Tomas Miler, Liroj Sane, Serž Gnabri, Džamal Musijala (Bajern), Niklas Filkrug (Verder Bremen)

Podsetimo, Nemačka igra u grupi E zajedno sa Španijom, Japanom i Kostarikom.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)