DVA KORAKA DO PEHARA: Vezista Junajteda Nemanja Matić pred večerašnje polufinale Lige Evrope sa Seviljom

B. Antić

16. 08. 2020. u 08:30

FUDBALERI Mančester junajteda ne mogu da dočekaju da počne polufinalni meč Lige Evrope večeras (21.00) protiv Sevilje u Kelnu.

ДВА КОРАКА ДО ПЕХАРА: Везиста Јунајтеда Немања Матић пред вечерашње полуфинале Лиге Европе са Севиљом

Nemanja Matić foto AP

To poručuje srpski reprezentativac Nemanja Matić, jedan od najboljih fudbalera "đavola" ove sezone, u kojoj su kroz Premijer ligu osigurali plasman u Ligu šampiona.

- Svesni smo koliko smo blizu pehara - rekao je Matić za klupski sajt. - U polufinalu smo, i od trofeja nas dele samo dve pobede. U dobrom smo raspoloženju, ovde u Kelnu imamo odlične uslove za trening. Vreme nas je poslužilo tako da smo stigli i da obiđemo grad, koji ima mnogo zanimljivih mesta za posetu.

Ekipa našeg fudbalera suočiće se sa rekorderom takmičenja, Seviljom, koja je pet puta osvajala Ligu Evrope, a skor u polufinalima joj je pet od pet.

- Protivnik ima veoma dobar tim. Veliki je izazov igrati sa ekipom te klase. Biće to pravi evropski test za nas - zaključio je Matić, koga ugovor sa Junajtedom veže do 2023. godine.

I sa druge strane stižu reči hvale. Trener kluba iz Andaluzije je biranim rečima pričao o "đavolima".

- Junajted je top tim, koji nije izgubio od januara u Premijer ligi, i to govori sve - istakao je Lopetegi. - Ipak, i mi imamo kvalitet, ali i ogromnu želju da pokažemo šta umemo.

Mančesteru i Sevilji su se jednom ukrstili putevi u Evropi, a dalje je otišao španski predstavnik (2018/2019, osmina finala LŠ). Na "Ramonu Pichuanu" je bilo 0:0, a na "Old Trafordu" 2:1 za goste, što je bilo presudno.

Pobednik ovog duela igraće u finalu u Kelnu (21.00) u petak protiv boljeg iz sutrašnjeg susreta Inter - Šahtjor. Kladionica "Vilijem Hil" je izdvojila Milaneze kao favorite za pehar (2,62), ispred Junajteda (2,7), Sevilje (4,00) i Šahtjora (10,00).

SVI VEĆ U LIGI ŠAMPIONA

OSVAJANjE Lige Evrope je prethodnih sezona bilo dragoceno ekipama, jer su pored pehara dobijale direktnu vizu za grupnu fazu Lige šampiona. Ovoga puta, sva četiri tima su kroz domaće šampionate izborili plasman u elitno takmičenje UEFA, tako da nemaju dodatni motiv.

U četvrtfinalu je ispao kvartet, kojem je ovo bila jedina nada za LŠ: Bajer Leverkuzen, Bazel, Kopenhagen, Vulvsi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)