ŠAMPION UBEDLJIV: Vulićeve i Nikolićeve "lepotice" ulepšale Zvezdin trijumf u Šapcu (VIDEO)

Novosti online

09. 08. 2020. u 15:58 >> 21:46

TREĆA pobeda u tri kola, treći put tri postignuta gola i treća nula u delu tabele koji se odnosi na broj primljenih golova.

ШАМПИОН УБЕДЉИВ: Вулићеве и Николићеве лепотице улепшале Звездин тријумф у Шапцу (ВИДЕО)

Foto: FK Crvena zvezda

Šampion Srbije je lagano, povremeno i sa pola gasa, primorao Mačvu na kapitulaciju u Šapcu i tako stigao do maksimalnih devet bodova na startu nove sezone u Superligi - 0:3 (0:1).

Razlika u klasi dva tima je bila primetna praktično u svakom momentu utakmice i samo se postavljalo pitanje koliko će borbeni domaćin moći da odoleva dok golman Perić ne ode prvi put po loptu u mrežu. On je to učinio u 25. minutu kada su crveno-beli razmenili čak 21 precizan pas pre nego što je Krstović zatresao mrežu domaćina.

Ono što baca ozbiljnu senku na prvenac mladog napadača u Superligi je činjenica da je pomoćni sudija ispod istočne tribine stadiona prevideo očigledan ofsajd pošto je Krstović bio poslednji ispred Perića prilikom dodavanja Kataija.

Taj momenat je dodatno olakšao noge Stankovićevim pulenima, a posebno je u prvom poluvremenu bio raspoložen Aleksandar Katai, koji je u dva navrata zatresao prečku Mačvinog gola, jednom iz slobodnog udarca i jednom iz igre.

Drugo poluvreme je donelo nešto lakši ritam. Zvezda je mirnije tražila put ka golu kojim bi pobeda bila osigurana, dok su domaći fudbaleri retko uspevali da naprave nešto konkretnije na polovini koja pripada crveno-belima. Gol za overu treće prvenstvene pobede delo je najboljeg aktera utakmice Veljka Nikolića u 65. minutu.

Mladi vezista je tako uspeo da i u trećem uzastopnom kolu bude strelac gola za crveno-bele. Najlepši momenat meča viđen je u 90. minutu rezervista Vulić "skinuo paučinu" iz levog gornjeg ugla Perićevog gola.

MAČVA - C. ZVEZDA 0:3 (0:1)

STRELCI: Krstović u 25, Nikolić u 65, Vulić u 90. minutu za Crvenu zvezdu. Stadion Mačve. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Petar Piper (Čačak) 7.

MAČVA: Perić 6, Pejović 5,5, Mijailović 5,5, Ristivojević 5,5, Knežević 6 (od 66. Dukić -), Ivić 6, Božić 6, Dabić 5,5, Adamović 5,5, Marković 5,5, Zukanović 6.

CRVENA ZVEZDA: Borjan -, Gobeljić 7, Degenek 7, Pankov 7, Rodić 7 - Sanogo 6,5 (od 46. Petrović 6,5), Nikolić 7,5 (od 84. Gajić -), Spiridonović 7 (od 46. Ben -), Ivanić 6,5 (od 75. Vulić -), Katai 7,5 (od 73. Gavrić -), Krstović 7.

Igrač utakmice: Veljko Nikolić (Crvena zvezda).

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Utakmica je počela napadom Mačve.

2. MINUT - Mačva je imala prvi korner na meču, ali bez ikakve opasnosti po gol Crvene zvezde. Prethodno su domaći izveli opasnu kontru, ali je Ivanić u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner.

7. MINUT - Prvi pokušaj fudbalera Zvezde. Katai je šutirao iskosa sa leve strane, ali lopta je otišla pored gola.

14. MINUT - Najbolja prilika za crveno-bele. Posle kornera sa leve strane stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru domaćih. Krstovićev prvi pokušaj odličnim padom u noge osujetio je golman Mačve, šut Sanoga je potom izblokirao jedan od fudbalera Šapččana, da bi drugi pokušaj Krstovića završio pored stative.

21. MINUT - Nova odlična šansa za crveno-bele. Fudbaleri Mačve su pokušali da izvrše presing na poslednju liniju Zvezde, ali je Borjan prilično lako uposlio usamljenog Ivanića na sredini terena. Vezista srpskog prvaka je pronašao na levoj strani Kataija koji je s loptom u nogama prošao dvadesetak metara. Povukao je ka sredini, kada je došao na ivicu kaznenog prostora šutirao je, ali je Perić bio dobro postavljen.

GOOOL - ZVEZDA VODI OD 24. MINUTA

Crveno-bele je u vođstvo doveo Krstović. Ivanić i Katai su kombinovali na levoj strani, iskusni ofanzivac je sa 17 metara odlično, između defanzivaca Mačve, uposlio napadača, koji se odlično zagradio, izdržao duel i rutinski zatresao mrežu domaćina.

28. MINUT - Katai pogađa prečku! Odlično je iskusni fudbaler izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, prebacio je živi zid, ali je prečka bila saveznik domaćina.

40. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Pejović. Iskusni defanzivac je u pokušaju da zaustavi kontranapad Zvezde startovao veoma oštro i neoprezno na Veljka Nikolića, koji je posle ukazane lekarske pomoći nastavio meč.

43. MINUT - Katai ponovo pogađa prečku. Ovoga puta je Zvezdin fudbaler po levoj strani kombinovao s Rodićem, povukao je loptu ka sredini terena i sa 17, 18 metara gađao je suprotni ugao gola Mačve. Perić je bio savladan, ali je lopta pogodila prečku s gornje strane.

Čim je istekao 45. minut sudija Piper je odsvirao kraj poluvremena.

DRUGO POLUVREME

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Dejan Stanković je na pauzi izvršio dvostruku izmenu. Njegoš Petrović je zamenio Sanoga, dok će Ben u nastavku igrati umesto Spiridonovića.

57. MINUT - Ništa vredno pomena nije se desilo u dosadašnjem toku drugog poluvremena. Igra se uglavnom odvija na sredini terena, uz terensku inicijativu Crvene zvezde.

GOOOL - NIKOLIĆ DUPLIRAO PREDNOST ZVEZDE

Veljko Nikolić je u 65. minutu doneo crveno-belima veliku prednost. Dugo je trajala akcija Zvezde, posle centaršuta sa desne strane lopta se odbila do mladog veziste srpskog prvaka, koji je šutirao sa oko 25 metara. U pokušaju da ga izblokira, lopta je pogodila jednog fudbalera Mačve, ali je šut bio dovvoljno jak, da je ona u paraboli završila iza leđa čuvara mreže Šapčana.

71. MINUT - Katai je propustio priliku da "zatvori" utakmicu. Odlično su kombinovali crveno-beli po levoj strani, ofanzivac crveno-belih je dobio loptu u prazan prostor, gađao je po zemlji suprotan ugao gola Mačve, ali je lopta otišla pored gola.

73. MINUT - Katai je mesto na terenu ustupio Gavriću.

GOOOL - VULIĆ STAVIO TAČKU NA ZVEZDIN TRIJUMF

U 90. minutu najlepši detalj na utakmici. Miloš Vulić je "skinuo paučinu" iz roglja Mačvinog gola.

KRAJ - Piper svira kraj, Zvezda je upisala i treću pobedu identičnim rezultatom - 3:0.

SASTAVI:

MAČVA: Perić, Pejović, Mijailović, Ristivojević, Knežević, Ivić, Božić, Dabić, Adamović, Marković, Zukanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Pankov, Rodić, Sanogo, Nikolić, Spiridonović, Ivanić, Katai, Krstović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (6)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna