PLANETA DOBIJA NOVOG PRVAKA: Fudbalerke Švedske i Španije plasirale se u polufinale Svetskog prvenstva

Z. Ćorović

11. 08. 2023. u 19:08

PLANETA će dobiti novog svetskog prvaka u ženskom fudbalu. Japanke, koje su jedine osvajale "boginju" od osam ekipa koje su ostale u zavšnici, juče su izgubile od Švedske posle velike borbe - 2:1

ПЛАНЕТА ДОБИЈА НОВОГ ПРВАКА: Фудбалерке Шведске и Шпаније пласирале се у полуфинале Светског првенства

Tanjug/AP

U drugom četvrtfinalu Španija je posle protužetaka savladala Holandiju istim rezultatom - 2:1, tako da prvi polufinalni par čine slekecije "furije" i "tri krune" (utorak, 10.00).

Šveđankama su, na krcatom stadionu u Oklandu, trijumf protiv Japanki donele Amanda Ilešted golom u 32. minutu i Filipa Angeldal koja je u 64. minutu duplirala prednost iz penala. Činilo se tada da Skandinavke imaju lak posao da "zatvore" meč, ali nije bilo tako, jer su borbene Japanke, šampionke iz 2011, krenule na sve ili ništa. U silnom naletu dobile su penal, ali je Ueki pogodila prečku u 76. minutu. Tri minuta pre kraja, Hajaši je uspela samo da prepolovi prednost Šveđanki.

Drama je viđena i u drugom četvrtfinalu, Španija je povela preko Marione Kaldentej u 81. minutu, a Van der Gretova je u sudijskoj nadoknadi donela izjednačenje "lalama". Ipak, "igračice "furije" su se bolje snašle u produžecima i pogotkom Pogotkom Paraljele u 111. prošle dalje.

Raspored 1/4

PETAK

Španija - Holandija 2:1 prod. (1:1)

Japan - Švedska 1:2 (0:1)

SUBOTA

Australija - Francuska 9.00

Engleska - Kolumbija 12.30

Polufinale

Švedska - Španija (utorak)

*Turnir se igra u Australiji i Novom Zelandu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)