DIREKTOR ŠKOLE PRIZNAO KRIVICU: Meni daj 1.000, a ti ćeš zaraditi 15.000 evra

R. S.

02. 03. 2021. u 15:12

BIVŠI direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić" u Omarskoj Vedran Starčević (38), a koji je uhapšen krajem prošle godine, priznao je krivicu za krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Мени дај 1.000, а ти ћеш зарадити 15.000 евра

Depositphotos

On je sklopio sporazum sa Republičkim javnim tužilaštvom koji je danas prihvatio Okružni sud Banjaluka.

Sporazumom je predviđena uslovna osuda, te ako u u periodu od dve godine ponovi krivična dela biće osuđen na osam meseci zatvora. Takođe, predviđena je i novčana kazna od 5.000 KM, kao i mera bezbednosti u vidu zabrane obavljanja dužnosti direktora bilo koje obrazovne ustanove na pet godina.

Izricanje presude zakazano je za četvrtak.

Optužnica Tužilaštva RS teretila ga je da je krajem prošle godine od radnice škole Aleksandre B. koja je bila zaposlena kao "zamenska učiteljica" sa ugovorom na određeno vreme, tražio i primio mito kako bi je zadržao na radnom mestu.

- Izjavio je da će se svim silama boriti da je zadrži na radnom mestu, te da ona u ugovornom periodu može zaraditi 30.000 KM, a da njemu treba dati 2.000 KM koje nisu za njega, nego nekog drugog - navodi se u optužnici.

Nakon toga joj je ponudio da ukupan iznos plati u dve rate, a prvo je primio 1.000 KM označenih novčanica, dok je preostali iznos trebalo da primi do marta 2021. godine. Uhapšen je 10. decembra prošle godine u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva RS.

Starčević je danas u sudnici izrazio kajanje zbog počinjenih krivičnih dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna