PO POTERNICI MUP RS Uhapšen državljanin Austrije zbog ubistva

O. M.

11. 11. 2020. u 12:50

GRANIČNA policija BiH uhapsila je državljanina Austrije R. R. (47) na osnovu potrage koju je za njim raspisao MUP RS zbog krivičnog dela ubistva.

ПО ПОТЕРНИЦИ МУП РС Ухапшен држављанин Аустрије због убиства

Foto: O. M.

Kako saznaju "Novosti" R. R. nije osumnjičen za ubistvo, već je potraga raspisana zato što istražnim organima nije bio dostupan za informativni razgovor u okviru istrage nerasvetljenog ubistva Nebojše Čubrilovića u Banjaluci 2015. godine.

- Lice je kontrolisano na ulasku u BiH na graničnom prelazu Šepak kod Zvornika. Proverama je utvrđeno da je za njim MUP RS raspisao potragu nakon čega je lišen slobode i predat službenicima MUP RS - navode u Graničnoj policiji BiH.

Nezvanično saznajemo da je R. R. ranije bio s Čubrilovićem na izdržavanju zatvorske kazne, zbog čega se sumnjalo da bi mogao imati korisne informacije za istragu.

Čubrilović je ubijen 1. oktobra 2015. godine u sačekuši u Gundulićevoj ulici. Kobnu noć on se automobilom "audi" vraćao u iznajmljeni stan u Banjaluci, gde se krio od sloinvenačkog pravosuđa koje je za njim raspisalo poternicu zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu više stotina kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Ubica ga je u zasedi čekao u susednom dvorištu, sakriven iza betonske ograde, i nakon što je Čubrilović krenuo prema ulazu u stan u njega je ispalio više hitaca, najverovatnije iz "škorpiona", kalibra 7,65 milimetara. Tri metka pogodila su ga u leđa, probila srce i oba plućna krila, jedan je pogodio u ruku.

Nebojša Čubrilović je u Sloveniji osuđen na 18 meseci zatvora kao član kriminalne grupe koja je 2012. godine prošvercovala 50 kilograma kokaina iz Brazila u Evropu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024