BRUCOŠI U RS U AMFITEATRU: Klasična nastava od 5. oktobra, onlajn nastava je “plan B”

S. M.

25. 09. 2020. u 19:07

БРУЦОШИ У РС У АМФИТЕАТРУ: Класична настава од 5. октобра, онлајн настава је “план Б”

Univerzitet u Banjaluci / Foto D. Pozderović

NASTAVA za brucoše u Republici Srpskoj počinje 5. oktobra po "klasičnom" modelu, odnosno fizičkim prisustvom nastavnika i studenata, a uz postojanje "plana B"- onlajn predavanja u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

Ostali studenti na nastavu kreću za jedan mesec, odnosno početkom novembra.

Dogovoreno je to na sastanku ministara za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđana Rajčevića i predstavnika javnih univerziteta, studenstkih domova, Unije studenata i Instituta za javno zdravstvo RS, na kojem su usvojene epidemiološke preporuke i obavezane ustanove na njihovo striktno sprovođenje.

Na sastanku je usvojen plan za početak nove akademske godine.

- Usvojili smo preporuke Instituta kojima su propisane epidemiološke mere i obavezali visokoškolske ustanove i ustanove studentskog standarda na njihovo striktno sprovođenje, objavio je na "Fejsbuku" ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Univerzitet u Banjaluci / Foto D. Pozderović

Rukovodstva visokoškolskih ustanova i ustanova studentskog standarda su odgovorni za organizovanje procesa u skladu sa preporukama, a naknadno će se sa Institutom propisati mere koje se odnose na praktični dio, na onim fakultetima koji organizuju i taj vid nastave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)