TISA CVETALA U NEDELJU: Retki insekt se pojavio iznad vode i odigrao svoj ljubavni ples (FOTO/VIDEO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

19. 06. 2023. u 17:43

PITOMA Tisa procvetla je u nedelju kasno popodne i kao jagoda na torti od šlaga, ukrasila desetodnevnu manifetstaciju "Kad Tisa cveta", koja je petnaesti put održana u Novom Bečeju od devetog do 18. juna u čast ovog veličanstvenog prirodnog fenomena.

ТИСА ЦВЕТАЛА У НЕДЕЉУ: Ретки инсект се појавио изнад воде и одиграо свој љубавни плес  (ФОТО/ВИДЕО)

Kad Tisa Procveta

Deset dana se u varoši na Tisi slavila ljubav i romantika. Inspirisani legendom koja kaže da tokom cvetanja Tisa ispunjava ljubavne želje onima koji u nju puste svećicu na liciderskom srcu, na obali su se okupljali pisci, slikari, muzičari, ljubitelji prirpdnih fenomena, a pre svega dobre zabave.

- Naša Tisa je reka ljubavi i kada smo pre 15 godina osmišljavali na koji način da predstavimo ljudima ovaj jedinstven prirodni fenomen i bogatstvo, kao i lepu legendu koja je prati, odlučili smo da je pravi način da upravo ljubav, romantika i porodica budu njena okosnica. Ispostavilo se da smo bili u pravu i ovo je zaista najromantičniji događaj godine i manifestacija u celom regionu - kaže Saša Šućurović, čovek bez koga ova manifestacija ne bi ni postojala, ne skrivajući zadovoljstvo što je proteklih deset dana u Novom Bečeju gospodario bogat kulturni i zabavni program o da je Tisa nagradila svojim cvetanjem, sve napore organizatora.

Pesnički maraton, slikarska kolonija, program radionica za najmlađe, regata, ekološka radionica i okrugli sto sve su to programi koji su pored koncertnog dela oplemenili manifestaciju Kad Tisa cveta, a svaki segment je imao svoju publiku koja je u velikom breoju ispratila program.

Nevena Subotić iz organizacionog tima manifestacije naglašava da je očekivano najveću pažnju ipak privukao koncertni deo manifestacije.

 

 

- Nastupili su Abba tribute band, Garavi sokak i čuvena grupa Magazin, a kao predgrupe Fjordovi i Maršali. Obala je bila naša pozornica i sve je impozantno izgledalo sa laserskim i vatrenim performansom, zapaljenim svećicama koje plutaju po Tisi i zaljubljenim parovima na sve strane. Ono čime smo posebno zadovoljni je izuzetno interesovanje i posećenost eklološke radionice i okruglog stola "Od reke do česme – kako da zaštitom okoline zaštitimo i tiski cvet" - kaže Nevena Subotić, ističući da si profesori Prirodno –matematičkog fakulteta predstavili sve mogućnosti zaštite okoline.

Inače, izabrana je i najlepša fotografija. Pobedničku fotografiju desetodnevnog konkursa, napravila je Marijana Kečkeš iz Novog Miloševa.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave