POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA BAZEN U NOVOM BEČEJU: Investicija vredna 553 miliona dinara

Z. G.

19. 01. 2023. u 16:04

KAMEN temeljac za izgradnju zatvorenog bazena u Novom Bečeju položio je danas predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da će građani tog banatskog mesta i čitave Vojvodine dobiti nov turistički sadržaj i objekat za sport i rekreaciju.

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА БАЗЕН У НОВОМ БЕЧЕЈУ: Инвестиција вредна 553 милиона динара

Pres služba Pokrajinske vlade

Kako je navedeno u saopštenju, taj projekat je vredan 553 miliona dinara.

- Minulih godina uložili smo znatna finansijska sredstva u izgradnju sportske infrastrukture u AP Vojvodini - istakao je Mirović i dodao da će za nekoliko dana početi i izgradnja sportske hale u Novom Kneževcu.

Pokrajinska vlada, rekao je Mirović, nastaviće ulaganje u sportsku, turističku i rekreativnu infrastrukturu, kako bi svaka opština u pokrajini dobila ono što od tih sadržaja do sada nije imala.

- U ovoj i u narednoj godini očekuju nas važni poslovi i velike investicije u Vojvodini. Imamo rekordni budžet na razdelu Uprave za kapitalna ulaganja, koji je veći od 16 milijardi dinara - naglasio je Mirović.

Predsednik Opštine Saša Maksimović rekao je da će Novi Bečej, u saradnji sa Pokrajinskom vladom dobiti koristan objekat, koji će doprineti razvoju turizma u toj opštini.

Mirović je tokom dana, bez najave, posetio Dom za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ u Novom Bečeju i tom prilikom istakao da korisnici te ustanove, kojih ima više od 450, žive u adekvatnim uslovima.

- Ima potrebe da intervenišemo nabavkom odgovarajuće opreme. Pokrajinska vlada će u narednih 30 dana, na osnovu zahteva Doma, izdvojiti vanredna finansijska sredstva za nabavku savremene opreme za kuhinju i vešernicu, i posebno nove opreme za sobe u kojima borave korisnici. Potrudićemo se da, u komunikaciji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, definišemo prioritete kada je reč o broju zaposlenih i o drugim problemima koji su u nadležnosti Vlade Srbije - izjavio je Mirović.

Utisak je da je Dom u veoma dobrom stanju, kazao je on i dodao da postoje planovi za obezbeđivanje boljih uslova za zaposlene a posebno za korisnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)