TOLIKO JE KREMAST DA SE TOPI U USTIMA, A GOTOV JE ZA TILI ČAS: Kolač sa nes kafom

Novosti online

03. 03. 2024. u 10:00

VRLO lep i sočan desert koji će vas sasvim sigurno oduševiti.

ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 4 jajeta

* 7 kašika šećera

* 4 kašike džema po izboru

* pola čaše pavlake

* 4 kašike ulja

* 3 kesice instant kafe

* 7 kašika brašna

* pola kesice praška za pecivo

* 200 ml mleka

Priprema:

1. Umutite posebno belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer i nastavite s mućenjem. Postepeno dodajte džem, pavlaku, ulje i kesicu instant kafe po želji (3 čajne kašike). Na kraju dodajte brašno i umućena belanca. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.

2. Za to vreme stavite mleko da se ugreje do ključanja, pa u njemu razmutite kesicu instant kafe. Vruć, ispečen patišpanj zalijte ovom smesom.

3. Kad se dobro ohladi, premažite ga umućenim zaslađenim šlagom u koji ste dodali poslednju kesicu instant kafe i ukrasite po želji.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona