OGLASIO SE BAJDEN O KAŠOGIJEVOM UBISTVU: Predsednik SAD - Objavićemo šta ćemo uraditi sa Saudijskom Arabijom

Tanjug

27. 02. 2021. u 22:47

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden izjavio je danas da će njegova administracija objaviti saopštenje o Saudijskoj Arabiji u ponedeljak, nakon američkog obaveštajnog izveštaja kojim je utvrđeno da je prestolonaslednik Mohamed bin Salman odobrio ubistvo novinara Džamala Kašogija.

ОГЛАСИО СЕ БАЈДЕН О КАШОГИЈЕВОМ УБИСТВУ: Председник САД  - Објавићемо шта ћемо урадити са Саудијском Арабијом

Foto: EPA

Kako Rojters izveštava, Bajdenova administracija suočila se sa određenim kritikama da je predsednik trebalo da bude oštriji prema prestolonasledniku, koji nije sankcionisan iako je optužen za odobravanje Kašogijevog ubistva.

Upitan o kažnjavanju prestolonaslednika, faktičkog vladara Saudijske Arabije, Bajden je rekao: „U ponedeljak će biti objavljeno generalno šta ćemo raditi sa Saudijskom Arabijom“.

Bajden nije izneo detalje.

Kašogija, koji je boravio u SAD i za ''Vašington post'' pisao tekstove u kojima je kritikovao politiku prestolonaslednika, ubio je i raskomadao tim operativaca povezanih s princom u konzulatu kraljevine u Istanbulu u oktobru 2018. godine, navodi Rojters.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu