NOVI ŠEF DIPLOMATIJE POZVAO ZAPAD: Dajte Ukrajini rakete dugog dometa, moramo odgovoriti na jeziku koji Putin razume

Novosti online

03. 01. 2024. u 12:26

NOVI šef poljske diplomatije pozvao je danas Zapad da opremi Ukrajinu raketama dugog dometa koje bi joj omogućile da odgovori na masivne ruske udare „na jeziku koji Putin razume”.

НОВИ ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ ПОЗВАО ЗАПАД: Дајте Украјини ракете дугог домета, морамо одговорити на језику који Путин разуме

Foto Tanjug/AP

NOVI šef poljske diplomatije pozvao je danas Zapad da opremi Ukrajinu raketama dugog dometa koje bi joj omogućile da odgovori na masivne ruske udare „na jeziku koji Putin razume”.

Rusija je u utorak izvela nove masovne vazdušne napade na Ukrajinu, ubivši najmanje pet civila i ranivši 130 ljudi, uglavnom u Kijevu i Harkovu, prema ukrajinskim vlastima koje nastavljaju da traže od zapadnih saveznika povećanu vojnu pomoć.

„Moramo da odgovorimo na jeziku koji Putin razume“

- Na najnoviji napad na Ukrajinu treba da odgovorimo na jeziku koji (ruski predsednik Vladimir) Putin razume: jačanjem sankcija kako bi se sprečilo da proizvodi novo oružje sa švercovanim komponentama i davanjem Kijevu raketa dugog dometa koje će mu omogućiti da uništi Rusiju, lansirne lokacije i komandne centre - napisao je Radoslav Sikorski na društvenoj mreži Iks.

Foto: EPA

Poljska je jedna od glavnih pristalica Ukrajine u Evropi, uprkos zahlađenju poslednjih meseci zbog trgovinskih sporova. Na funkciji od sredine decembra, u okviru nove proevropske poljske vlade, Sikorski je prvi put otišao u inostranstvo neposredno pre Božića kod svog ukrajinskog saveznika da ga obavesti o kontinuiranoj podršci Poljske Moskvi.

On je tom prilikom pozvao Evropsku uniju i SAD da „mobilišu” svoju ekonomiju i sredstva za proizvodnju kako bi naoružali Ukrajinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave