DVADESET OSOBA NESTALO: Ponovo potonuo brod koji je prevozio migrante

Tanjug

24. 04. 2023. u 15:30

DVADESET osoba je nestalo nakon što je potonuo brod sa migrantima u vodama Italije.

ДВАДЕСЕТ ОСОБА НЕСТАЛО: Поново потонуо брод који је превозио мигранте

FOTO: AP/Tanjug

Prema pisanju lista "La Stampa", preživelo je 40 osoba, uključujući 26 muškaraca, osam žena i šestoro maloletnih lica.

Kapetanija je započela istragu, a preživeli će biti saslušani u narednim nedeljama.

Kako navodi italijanski list, ribarski čamac je tokom noći spasao 34 migranta i izvukao telo jednog muškarca. Preživeli i telo muškarca su prebačeni na patrolni čamac CP319 Obalske straže koji ih je odvezao na Lampeduzu.

Prema prvim informacijama, brod sa migrantima je u subotu oko 21 čas krenuo iz Sfaksa u Tunisu, a ukrcani su bili državljani Burkine Faso, Kameruna, Obale Slonovače, Gvineje, Komorskih ostrva i Sudana.

Migranti su taj put navodno platili između 500 i 600 evra. U poslednja 24 sata na Lampeduzu je pristao 21 brod sa ukupno 819 migranata.

Savet ministara Italije, na čelu sa premijerkom Đorđom Meloni, proglasio je 12. aprila vanredno stanje u zemlji zbog povećanja broja migranata koji kontinuirano pristižu mediteranskim rutama.

Vanredno stanje važiće narednih šest meseci i biće finansirano sa početnih pet miliona evra, prenosi Euraktiv.

BONUS VIDEO: DVOJE NASTRADALIH U GRANATIRANjU MAKEJEVKE: Pogledajte trenutak eksplozije (UZNEMIRIJUĆI SADRŽAJ)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane