STARCA ĆE OPTUŽITI ZA DVA KRIVIČNA DELA: Pucao na dečaka koji je pozvonio na pogrešna vrata

P. Z. S. / CNN

18. 04. 2023. u 01:57

BELAC, 84-godišnji vlasnik kuće koji je navodno pucao i ranio Ralfa Jarla, crnog tinejdžera, nakon što je 16-godišnjak otišao u pogrešan dom da pokupi svoju braću i sestre, suočiće se sa dve optužbe za krivična dela, saopštio je ranije tužilac okruga Klej Zakari Tompson u ponedeljak uveče.

СТАРЦА ЋЕ ОПТУЖИТИ ЗА ДВА КРИВИЧНА ДЕЛА: Пуцао на дечака који је позвонио на погрешна врата

Foto: Tanjug/AP Photo

Endru Lester će se suočiti sa optužbama za napad u prvom stepenu i oružanu krivičnu akciju. Vlasti su izdale nalog za njegovo hapšenje i on trenutno nije u pritvoru, rekao je Tompson.

- Mogu vam reći da je u ovom slučaju postojala rasna komponenta - rekao je Tompson na konferenciji za novinare bez detaljnijeg objašnjenja. Na pitanje da li se mogu dodati optužbe za zločin iz mržnje, tužilac je rekao da je u Misuriju zločin iz mržnje niži stepen krivičnog dela i da bi dodavanje takvih optužbi moglo predstavljati dvostruku opasnost.

Nema naznaka da su Lester ili Ralf razgovarali jedni s drugima pre pucnjave u četvrtak uveče, rekao je Tompson. Tužilac je dodao da nema dokaza da je tinejdžer ušao u kuću, a preliminarni dokazi pokazuju da je Lester otvorio vatru na tinejdžera kroz staklena vrata iz revolvera kalibra 32.

Nema video-snimka susreta, rekao je Tompson.

Dva predstavnika pritvorske jedinice policije Kanzas Sitija ranije su izjavila za Si-En-En da je osumnjičeni priveden 13. aprila nešto pre ponoći, ali je pušten manje od dva sata kasnije, u 1.24 14. aprila.

Tompson je rekao da je Lester zadržan samo nekoliko sati nakon što je prvobitno priveden jer je policija odmah prepoznala da je potrebno obaviti dodatni istražni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)