EVROPA IGRAČKA U RUKAMA AMERIKE Elsaser: SAD još 1947. uz pomoć nacista okretale Zapad protiv SSSR

Dragan Vujičić

26. 03. 2023. u 07:00

RATOVI na Balkanu devedesetih i sada u Ukrajini imaju sličnosti. Kod vas su Amerikanci koristili Osamu bin Ladena i Al kaidu kao proksi ratnike za svoje interese u Evropi, a u Ukrajini koriste ekstremiste u ratu sa Rusijom. Vojske zapadnih zemalja danas su slabe, feminizirane i dženderisane tako da nisu sposobne za ratovanje i zato su im potrebni Ukrajinci. Sama Evropa je postala igračka Amerike i u njoj nema više suverenih država. Izuzetak su Mađarska i Viktor Orban.

ЕВРОПА ИГРАЧКА У РУКАМА АМЕРИКЕ Елсасер: САД још 1947. уз помоћ нациста окретале Запад против СССР

Foto: Profimedia

Ovako, o ratovima u Evropi nakon 1945, govori Jirgen Elsaser, nemački publicista, nekada vatreni levičar, danas urednik magazina "Kompakt", jedinog u Evropi koji je imao hrabrosti da na naslovnoj strani nedavno objavi sliku Vladimira Vladmiroviča Putina.

Elsaser, koji je bio jedan od retkih zapadnih intelektualaca koji je digao glas zbog satanizovanja Srba u ratovima devedesetih i protiv hapšenja i izručenja Hagu Slobodana Miloševića. U razgovoru, za "Novosti", podseća kako je Miloševiću ponudio da svedoči u njegovu korist pred haškim sudom, a protiv politike NATO i evropskih zemalja:

- Posetio sam gospodina Miloševića u haškom zatvoru 2003. i tada sam ga prvi put video. Impresionirao me je kao moderan i pristojan čovek, a naročito mi se dopao njegov visoki lični moral. Na primer, predložio sam mu da kao njegov svedok na suđenju govorim o korumpiranosti Karle del Ponte, tadašnje glavne tužiteljke Haškog tribunala, zašta sam imao materijalne dokaze. Milošević mi je tada odgovorio: Ne želim taj vid borbe i ne želim da rušim nju lično. Hoću da se borim politički i da govorimo o činjenicama vezanim za moj i srpski slučaj.

Lični moral Miloševića me impresionirao

*Žestoko ste branili Miloševića u tekstovima koje ste tada pisali...

- Sećam se njegovih reči: "Nije NATO Jugoslaviju (Srbiju) napao zbog Slobodana Miloševića, nego je mene napao zbog Srbije". Kao njegov najveći politički domet smatram odluku da ujedini patriotske snage zemlje u borbi protiv globalnog zla.

*Nemačka je devedesetih na Balkanu ponovo "obukla" čizme?

- Nemci su imali agresivnu ulogu ne samo 1999. kada su naši avioni bombardovali Jugoslaviju nego i početkom ratova na Balkanu. Prvi put nemački avioni su ponovo bacali bombe po Evropi 1995, u BiH, i to na položaje bosanskih Srba. Kada razmišljam o tome, mislim da je razlog to što su Nemci mislili da će im biti dozvoljeno da povrate svoj snažan uticaj na jugoistoku kontinenta, a ispalo je da su samo pomagali Amerikancima da naprave Balkan za svoje vojne potrebe i da su pomogli muslimanima u BiH i na Kosovu da naprave svoje tzv. državne strukture. Vratilo im se tako što su morali da prihvate ogroman broj izbeglica sa područja zemalja u stvaranju. A ti ljudi se dobrim delom nikad nisu integrisali u nemačko društvo nego su preuzeli kriminalne poslove u gradovima širom Nemačke.

DžIHAD I AL KAIDA

VAŠA knjiga "Kako je džihad stigao u Evropu" bila je "bomba" na Starom kontinentu 2006.

- Da, prvi sam pisao o Al kaidi i Osami bin Ladenu i njihovim ranim radovima u BiH gde su se ovi afirmisali. Džihad je preko Bin Ladena stigao na Stari kontinent, a ironično su ga podržavale armije najmoćnijih zemalja Evrope ratujući kroz NATO protiv Srba. Renata Flotau iz "Špigla" i ja smo bili jedina dva novinara sa tim zapaljivim informacijama, s tim što njeni urednici nisu dozvolili da piše na ovu temu, a ja sam ceo taj deo svoje karijere devedesetih i u prvoj dekadi ovog stoleća posvetio tome. Takvo je vreme bilo. Svi su morali da budu protiv Srba.

*Nemački glas je bio najsnažniji da "Srbi na Balkanu trebaju da se denacifikuju po uzoru na njih"?

- Denacifikacija Nemačke je bila laž i sramota savremene demokratije. U odnosu na Nemačku, naročito Zapadnu, ta denacifikacija je zaustavljena oko 1947-1948. kada je Amerika odlučila da uz pomoć bivših nacista okrene Zapad protiv SSSR. Sada je reč denacifikacija mantra NATO i američkih lidera protiv patriota u svim zemljama, i to u isto vreme protiv nemačkih, srpskih, francuskih, italijanskih... Pravi nacisti su brigade Azov i kabinet Vladimira Zelenskog kojeg NATO podržava i hrani parama i oružjem. Upravo se nacistički ekstremizam Ukrajinaca podržava oružjem i velikim parama.

*Ima li državni suverenitet šansu u današnjoj Evropi?

- Nema takvih zemalja u EU. Jedino Mađarska, tačnije njen premijer Viktor Orban, odudaraju od opšte slike. Suvereniteti zemalja su zgaženi od NATO i mašinerije zvane Evropska unija. Suverenitet je okupiran od Međunarodnog monetarnog fonda i tzv. finansijskih elita. Možemo uzvratiti udarac i možemo se boriti na istoj liniji sa Rusijom protiv ovog poretka. Evropske nacije sada su toliko slabe da povrate suverenitet same tako da im je Rusija šansa. Kada Rusi uspeju i pobede u ovom ratu, to će biti podstrek i za Evropljane.

*U vašoj zemlji samo desni AfD i levičarski Der linke dižu glas. Desnica i levica zajedno?

- Der linke je samo deo levičara, a većina političara i glasača je izdala. Manjina se okupila oko Sare Vagenkneht i oni se bore protiv NATO politike. Kada je u pitanju AfD, ja ih zovem patriotske snage. Ipak, ni jedna od ove dve opcije nema strukturu. Čak i kada recimo Der linke izađe na demonstracije, AfD ih ne sledi... i obrnuto. Ove dve opcije i dalje imaju mogućnost da se ujedine oko zajedničke ideje i da nastupe zajedno, ali postoji nešto što se zove surevnjivost.

ALIJANSA ORUŽJE KAPITALISTA

U "RATU" ste sa NATO godinama...?

- NATO je agresivni pakt koji od kada postoji ratuje i ruši suverenitet svih nacija. Pretvorio se u ubojito i supermoćno oružje kapitalista i najkrupnijeg finansijskog sektora. Kada je nastajao 1949, prvi njegov sekretar lord Ismej je kazao da mu je uloga da "drži Amerikance unutra, Ruse napolju, a Nemce ispod". Što se tiče Nemaca, uspeli su u tome.

*Kada očekujete mir u Ukrajini?

- Nadam se brzoj pobedi ruske vojske i stabilnom unificiranju ruske države u istočnoj Ukrajini, tj. Donbasu. Ostatak Ukrajine treba da bude neutralna zemlja kojoj će se garantovati opstanak na mirovnoj konferenciji od strane velikih sila.

Samo Putin može da nam povrati dostojanstvo

*Kako vidite Putina, a kako Bajdena?

- Putin je patriota i čovek koji se bori protiv imperijalizma za novi multipolarni svet. Na drugoj strani tasa imamo Bajdena, dedu kojem je problem i da obuje cipele i koji je pod potpunom kontrolom svoje duboke države.

*Kako ocenjujete ovaj rat koji upravo besni i koliko je "Davos" tu umešan?

- Vodi se bitka dobra i zla i upravo ulazimo u treći svetski rat kroz sukob u Ukrajini. Trenutno je ratno polje Ukrajina, gde se koriste ukrajinski neonacisti. Kroz ovakav rat elite iz Davosa žele da proguraju tzv. veliki reset i da na kraju niko nema ništa i da budemo srećni. Dobro je da postoje zemlje koje neće da prihvate ovakav svetski poredak. To su Rusija i Kina i protiv njih i njihovih lidera se puca iz svih propagandnih oružja jer su to tvrđave protiv uništenja pristojnosti ljudske rase. Cilj velikog reseta je deindustrijalizacija sveta kroz tzv. zeleni kapitalizam, gde će većina čovečanstva biti sirotinja i van ikakvog političkog uticaja. Nažalost, oni žele da promene i sam ljudski DNK.

*Da li će uspeti?

- Njihov poslednji sastanak u januaru 2023. je bio siromašniji jer se mnogo lidera nije pojavilo. Mislim da su se razišli oko liderstva i neki veoma uticajni ljudi, kao što je Ilon Mask, počeli su da se odvajaju od agresivnih elita oko Kalusa Švaba, Džefa Bezosa, Bila Gejtsa i njihovog koncepta dubokih država. Takav razvoj situacije daje nam nadu da oni neće uspeti u svojim namerama.

BONUS VIDEO:

"MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti