FBI U KUĆI DONALDA TRAMPA: Politički skandal kakav nije viđen u istoriji Amerike

K.L.S.

10. 08. 2022. u 06:54

AMERIČKI kongresmeni šokirani su pretresom FBI i upadom u kuću bivšeg amerikog predsednika Donalda Trampa i zahtevaju izveštaj o akciji.

ФБИ У КУЋИ ДОНАЛДА ТРАМПА: Политички скандал какав није виђен у историји Америке

Foto: EPA/prinstkrin/ilustracija

Dvanaest američkih zakonodavaca uputilo je žalbu direktoru FBI, Kristoferu Reju, navodeći da su članovi Kongresa iz medija saznali da je on naredio da FBI upadne u kuću bivšeg američkog predsednika i izvrši pretres.

Članovi Predstavničkog doma američkog Kongresa koji predstavljaju Republikansku stranku insistiraju da im direktor FBI preda izveštaj o akciji upada u kuću bivšeg američkog predsednika, nazivajući tu akciju sramnom i bez presedana.

U saopštenju koje su izdali kongresmeni navode da tako nešto nije viđeno u istoriji zemlje.

Ističe se da niko "nije upoznat sa bilo kakvim stvarnim ili uočenim pretnjama nacionalnoj bezbednosti od strane Donalda Trampa".

Podsećamo, FBI je juče upao u rezidenciju nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa u Palm Biču.

Ovim povodom se oglasio i Tramp koji je rekao da se ništa slično nikada ranije nije dogodilo jednom predsedniku Sjedinjenih Država.

 - Nakon rada i saradnje sa relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio neophodan ili primeren - rekao je Tramp, a preneo je Foks njuz.

BONUS VIDEO:

PROBUDIO SE VULKAN NA ISLANDU: Snimak erupcije Fagradalsfjala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

S PINKOM SAM ZAVRŠIO: Žika se povukao se ekrana - evo čime se danas bavi