DRONOVI ČUVARI NA ŠKOLSKOJ STRAŽI? Predlog za američke kompanije sprečavanje nasilja

V.N.

05. 06. 2022. u 08:30

"AKON", kompanija ranije poznata kao "Tejzer", koja pravi pištolje za omamljivanje i kamere za telo koje nose policajci u SAD kao odgovor na seriju masovnih pucnjava, objavila su planove za izgradnju drona opremljenog pištoljem za omamljivanje i sistema za nadzor sa veštačkom inteligencijom za škole.

ДРОНОВИ ЧУВАРИ НА ШКОЛСКОЈ СТРАЖИ? Предлог за америчке компаније спречавање насиља

Foto: Tanjug/AP

- Sada je vreme da se ova tehnologija pretvori u stvarnost - rekao je izvršni direktor i osnivač kompanije "Akon" Rik Smit, "i da se započne snažna javna rasprava o tome kako etički uvesti nesmrtonosne dronove u škole".

Smit je rekao da su bespilotne letelice i sistem za nadzor "deo dugoročnog plana za zaustavljanje masovnih pucnjava" i tvrdi da bi mogao "daljinski rasporediti bespilotne letelice koje mogu da onesposobe aktivnog strelca za manje od 60 sekundi", rekao je, dodajući:

Ilustracija Tejzer

"Nakon ovih događaja, zaglavili smo u besplodnim debatama. Potrebna su nam nova i bolja rešenja. Iz tog razloga, odlučili smo da javno angažujemo zajednice i zainteresovane strane, i da razvijemo daljinski upravljani, nesmrtonosni sistem bespilotnih letelica za koji verujemo da će biti efikasnija, hitnija, humanija i etička opcija za zaštitu nevinih ljudi."

Ilustracija pancirni ranac

RANČEVI PANCIRI

U OKEANU najneverovatnijih "rešenja" kako stati na put ubistvima na severnoameričkom kontinentu predlaže se između ostalog uvođenje pancir-ranaca za đake. Postoji i uputstvo kako đaci treba da ih koriste dok ubica puca na njih. Firma "Gard dog sekjuriti" ih prodaje od 100 do 300 dolara.

KAD SE MORA?

DRONOVI opremljeni tejzerima najnoviji su primer nesmrtonosne tehnologije "pravljeni zbog škola", ako ne uđu u učionice, mogli bi da budu raspoređeni od strane policijskih uprava, recimo, na ulice! Konzervativci se naravno groze, ali ako se mora...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna