KINA ZAPRETILA BAJDENU I AMERICI: Ne potcenjujte nas, spremni smo da se branimo

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 16:52

NIKO ne bi trebalo da potceni čvrstu rešenost, čvrstu volju i snažnu sposobnost kineskog naroda u odbrani nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

КИНА ЗАПРЕТИЛА БАЈДЕНУ И АМЕРИЦИ: Не потцењујте нас, спремни смо да се бранимо

Foto: Profimedia

Zvanični Peking je u ponedeljak rekao da je spreman da brani svoje nacionalne interese u vezi sa Tajvanom, oštro odgovarajući na reči američkog predsednika Džoa Bajdena da zaštiti ostrvo od bilo kakve invazije Kine, prenosi "Ndtv".

Foto: Pang Xinglei/Xinhua via AP

Kineska Komunistička partija nikada nije kontrolisala Tajvan sa samoupravom, ali na to ostrvo gleda kao na deo svoje teritorije i obećala je da će ga jednog dana zauzeti, silom ako bude potrebno.

Bajden, koji je u Tokiju kako bi se sastao sa regionalnim saveznicima, ranije u ponedeljak je upozorio da sve odlučniji stav Kine u vezi sa ostrvom ''koketira sa opasnošću'' i obećao da će braniti Tajvan od bilo kakve vojne akcije svog suseda.

Foto Tanjug/AP

Komentari su naišli na prkos u Pekingu, a portparol ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao je novinarima da je ''Tajvan neotuđivi deo kineske teritorije''.

- Pitanje Tajvana je čisto unutrašnja stvar Kine - rekao je on.

- O pitanjima koja se tiču suštinskih interesa Kine, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, Kina nema mesta za kompromis ili ustupke - dodao je Venbin.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)