BLINKEN POSVETIO PESMU PUTINU: "Nikada se nećemo pomiriti"

Novosti onlajn

22. 05. 2022. u 11:58

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken nagovestio je da Vašington možda neće obnoviti odnose sa Moskvom. On je šaljivo sugerisao da se „nikada neće pomiriti“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

БЛИНКЕН ПОСВЕТИО ПЕСМУ ПУТИНУ: Никада се нећемо помирити

Vladimir Putin sa mladim ruskim naučnicima / Foto EPA

Državni sekretar je, naime, u obraćanju pred maturantima Univerzitet Džordžtaun citirao reči pesme američke pevačice Tejlor Svift, u šali nagoveštavajući da Sjedinjene Američke Države možda neće resetovati odnose sa ruskim rukovodstvom.

Foto Tanjug/AP

- Zaista, Tejlor Svift je nastupila na ceremoniji dodele diploma na Univerzitetu u Njujorku. Nažalost, moj tim mi nije dozvolio da ponesem gitaru ovde kako bih odsvirao pesmu 'We are never ever getting back together' (Nikada se nećemo pomiriti) i posvetio je predsedniku Putinu - rekao je Blinken, nakon čega su usledili smeh i aplauzi maturanata.

On je dodao i da su članovi njegovog tima sugerisali da bi takav potez bio „nediplomatski“ i da bi predstavljao provokaciju.

Podsetimo, brojne zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi nakon što je Rusija pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je kao odgovor na sankcije Vašingtona, Moskva zabranila ulazak u Rusiju američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i 12 američkih zvaničnika, među kojima i američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu.

 

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024